„Ćerke šaljem van zemlje, i nemojte mi ordinirati po mozgu o Kosovu“: Kako je Marko Janketić uzburkao javnost Srbije

„Ćerke šaljem van zemlje, i nemojte mi ordinirati po mozgu o Kosovu“: Kako je Marko Janketić uzburkao javnost Srbije

Ovo je pakao“, istakao je sin glumca Miše Janketića i glumice Svjetlane Knežević.

Prije skoro godinu dana, glumac Marko Janketić bio je gost autorske emisije Pera Jovovića - "PopTok", te je zbog dve iskrene izjave u jednom trenutku bio izložen brutalnim i strahovitim uvredama i prijetnjama smrću.

Janketić, koji je do sada ostvario brojne filmske, televizijske i pozorišne uloge (izdvaja se uloga Mirka u seriji „Ubice mog oca“ i ustaškog oficira Maksa Luburića u „Dari iz Jasenovca“), tih dana je podigao gotovo cio Tviter, ali i Srbiju. Jedni su ga brutalno vrijeđali, a drugi branili.

Razlog? Jedna izjava u kojoj tvrdi da se u Srbiji nikada ništa neće promijeniti na bolje i da će svojim ćerkama savjetovati da odu iz ove zemlje.

„Volio bih da moje ćerke žive u društvu koje nije obespravljeno, gde institucije imaju svoju ulogu, živimo u društvu koje ne funkcioniše. Nije pre 10 godina bilo bolje, da je bilo, ne bi sada bilo gore, eto tako bih to rekao“, rekao je on u emisiji „PopTok“ koja se emituje na portalu Nova.rs.

Na pitanje šta bi trebalo da se promijeni da bi bilo bolje, Janketić nije imao optimističan odgovor.

„Odavde bi trebalo otići, pokupiš kofere, kupiš avionsku kartu u jednom pravcu i zapališ odavde, ovde nikada bolje neće biti. Malo sam ljut pa ovako pričam. Neko je objavio da su glumci uhljebljeni pa se ne bude protiv Buhe, digla mi se kosa na glavi od Fejsbuk aktivista. Izađite braćo na ulicu, kao ovi veliki Srbi kojima su puna usta Kosova, skupite se, junaci, idite tamo pa se rokajte, nemojte nas da maltretirate, meni ordinirate po mozgu. Sve junaci, ogromni junaci, krste se, mole Boga, to je teror. Mi smo ovde pod terorom. Ovo je pakao“, istakao je sin glumca Miše Janketića i glumice Svjetlane Knežević.

Nakon emitovanja njegovog gostovanja jedan dio Tviter zajednice kojoj se nije dopalo šta je Janketić imao da kaže odlučio je da glumcu uputi niz brutalnih uvreda. Među onima koji su ga vrijeđali izdvojio se urednik Informera Dragan J. Vučićević, a s druge strane, dobio je podršku kolega glumaca, kao i opozicionih političara i političarki.

Podsjetimo, Janketić je u emisiji „PopTok“ osim o tome šta mu smeta u Srbiji govorio i o tome zašto izbjegava društvene mreže i nema Instagram, kako mu je odrastanje u kući poznatih roditelja dalo privilegiju da na pravi način zavoli pozorište, ali i u kojim projektima ćemo uskoro moći da ga gledamo.

Sve to je palo u drugi plan u jeku jedne izjave koja je pokazala da ukoliko bilo šta kritikujete u ovoj zemlji dobićete „adekvatan“ odgovor – pretnje, uvrede i osude.

Izvor: Nova.rs

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.