Zelenski: Nije fer da se rusko žito neograničeno prodaje u EU, dok se ukrajinsko baca

Zelenski: Nije fer da se rusko žito neograničeno prodaje u EU, dok se ukrajinsko baca

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski požalio se Evropskom vijeću da ruski poljoprivredni proizvodi ne podliježu ograničenjima u Evropskoj uniji.

"Nažalost, ruski pristup evropskom poljoprivrednom tržištu i dalje je neograničen. A kada se ukrajinsko žito baca na puteve ili željezničke pruge, ruski proizvodi se i dalje prevoze u Evropu, kao i roba iz Bjelorusije pod kontrolom Putina. Ovo nije fer", rekao je Zelenski liderima EU, prema transkriptu njegovih komentara koji je dostavljen novinarima.

Zelenski je takođe pozvao na djelovanje u pogledu nastojanja Ukrajine za pridruživanje EU i pregovaračkog okvira koji se mora dogovoriti prije pokretanja Međuvladine konferencije, prenosi Politico.

"Znamo da EU ima pregovarački okvir spreman za vaše razmatranje. Njegovo odobrenje moglo bi u velikoj mjeri podržati naš narod i poslati pravi signal cijeloj Evropi nakon izbora za Evropski parlament u junu", rekao je Zelenski.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.