Đaković: Abazović pomagao Institutu
Milan Đaković, Foto: GP URA

Đaković: Abazović pomagao Institutu "Simo Milošević” i Željezari, tužno je što Spajićevom PES-u to smeta

"Imenujući dominantno kadrove tridesetogodišnjeg režima kojima je zadatak da čeprkaju po dokumentaciji Abazovićeve Vlade, pritom čuvajući sve tajne vlada Mila Đukanovića, Duška Markovića i Igora Lukšića, došli su do podatka da je Abazović pomagao Institut “Simo Milošević” i Željezaru, hvala im na tome. To samo potvrđuje da su radnička prava bila u fokusu interesovanja Abazovićeve Vlade, kao i očuvanje državnih kompanija koje su godinama uništavane", istakao je funkcioner Građanskog pokreta URA Milan Đaković u odgovoru poslaniku Pokreta Evropa sad Tonćiju Janoviću.

Đaković je naveo da je Abazovićeva Vlada odličnom ekonomskom, domaćinskom i socijalnom politikom konstatno uvećavala državnu imovinu, pa tako i u slučaju Željezare Nikšić, koja je kupljena za 20 miliona eura, iako je njena vrijednost procijenjena na preko 60 miliona eura, pritom brinući o statusu 229 radnika i njihovih porodica. On je dodao da je nakon izjave Tonćija Janovića jasno da su on i Spajić tada bili u prilici da rješavaju njihov status da bi sve radnike ostavili na ulici.

On je kazao da su dugovi u Institutu "Simo Milošević" gomilani i tokom mandata Milojka Spajića kao ministra finansija, da je Pokret Evropa sad do skoro motivisao radnike na štrajk, a da ih je sad ostavio na cjedilu i ne obraća više pažnju na njih.

"Kada je riječ o troškovima za službena putovanja, pozivamo vas da objavite dosadašnje troškove 44. Vlade u te svrhe, sa posebnim osvrtom na troškove puta premijera Spajića u Strazbur. Sigurni smo da će se građani nakon uvida u te podatke uvjeriti u kontradiktornost izjava najnetransparentnije Vlade Crne Gore od sticanja nezavisnosti i vladajućeg Pokreta Evropa sad", zaključio je Đaković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.