Goran Danilović ,,pao“ već na prvom testu?!

Goran Danilović ,,pao“ već na prvom testu?!

Direktor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja nakon dvije i po godine ,,kašnjenja“ ušao u procedure polaganja stručnog ispita

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore je, prema proceduri, polagao prvo pismeni dio, koji čak podrazumijeva ponuđene odgovore, a kasnije je trebalo da polaže usmeni dio ispita, do kojeg nije ni stigao.

irektor Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja (AKOKVO) Goran Danilović nije položio stručni ispit za rad u državnim organima - nezvanično saznaje Pobjeda iz više pouzdanih izvora.

Kako je Pobjedi rečeno, Danilović je - strucni ispit, koji je prema Zakonu o državnim službenicima i namještenicima morao imati prije dvije i po godine, tačnije prije postavljanja za vršioca dužnosti direktora - prijavio tek krajem prošle godine, a prije dva dana krenuo sa polaganjem i - pao već na prvom dijelu ispita.

Danilović je trebalo da polaže prvo pismeni dio, koji čak podrazumijeva ponuđene odgovore, kasnije usmeni dio ispita, do kojeg nije ni stigao.

Pobjeda je ranije objelodanila da Danilović nema položeni stručni ispit za rad u državnim organima, kao i da je upitno njegovo znanje engleskog jezika, što je bio jedan od uslova na konkursu za izbor direktora AKOKVO-a, te tri nezakonita mandata u statusu vršioca dužnosti.

Problematizovano je i Danilovićevo donošenje Pravilnika o postupku reakreditacije ustanova visokog obrazovanja - sistemskog akta, mimo standarda, imenujući ga s namjerom pogrešno – internim, kao i neispunjavanje zadatka definisanog članom 13a Zakona o visokom obrazovanju.

veseli

Lider Ujedinjene Crne Gore, kojeg je vlada Zdravka Krivokapica imenovala za v. d. direktora AKOKVO 14. oktobra 2021, bio je u v.d. stanju čak tri puta, sve dok ga vlada Dritana Abazovića nije imenovala za direktora 15. juna prošle godine.

Pobjeda je pod lupu stavila i eventualno Danilovićevo nenamjensko trošenje novca poreskih obveznika, ali do analize troškova koje je lider Ujedinjene Crne Gore i kadar Vesne Bratić učinio u protekle dvije i po godine nije bilo moguće doći jer su iz AKOKVO-a decidirano odbili da odgovore na zahtjev o slobodnom pristupu informacijama.

Međutim, osim kontinuiranog izigravanja zakona, Danilovićev rad na čelu Agencije su obilježile njegove stalne prijetnje Fakultetu za crnogorski jezik i književnost, koje, istini za volju, datiraju i prije njegovog zaposijedanja pozicije direktora AKOKVO - još od 2011. godine.

Svoju borbu protiv imenovanja crnogorskog jezika počeo je 2010. godine, kada je, između ostalog, poručivao da se od Crne Gore ne pravi „jedna velika cetinjska gimnazija“.

Prošle godine je u statusu v. d. direktora indirektno zaprijetio kako ekspertska komisija koja će odlučivati o reakreditaciji FCJK „neće biti iz novopazarske ustanove“, a prije toga kako „nije trebalo reakreditovati FCJK“.

Posljednji u nizu prestupa Danilovića na čelu AKOKVO-a je protivustavna retroaktivna primjena novousvojenog Pravilnika na uveliko započeti postupak reakreditacije FCJK.

Izvor:Pobjeda.me

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.