Božović: Zbog pljačkaške privatizacije DPS-a, 34 radnika „Impregnacija drveta“ ad Kolašin prepušteno zaboravu

Božović: Zbog pljačkaške privatizacije DPS-a, 34 radnika „Impregnacija drveta“ ad Kolašin prepušteno zaboravu

- Ova kompanija je svjedočanstvo o posljedicama bezobzirne privatizacije od strane prethodnog DPS režima. Teško breme odbačenih radnika, koji su ostali bez posla, otpremnina, a na kraju i bez stambenog rješenja, padaju na dušu onih koji su bili vođeni isključivo ličnim interesima i ličnim bogaćenjem - kazao je Božović.

Ističe da je čak i onaj loš SDT pokrenuo istragu o ovom slučaju, ali da je slučaj završio negdje zaboravljen i izgubljen.

- Tako je i 34 radnika prepušteno zaboravu. Svi oni su prinudno penzionisani sa minimalnom penzijom, bez pristupa sredstvima koja su decenijama ulagali. Ova privatizacija, kao i mnoge druge koje je sprovodio bivši korumpirani režim DPS-a, direktna je posledica zloupotrebe državnih resursa i prevara, gdje su radnici žrtvovani za brzu i nepravednu dobit novog vlasnika koji nije ispunio svoje obaveze u pogledu investicija - kazao je Božović.

Poslanik SNP-a zahtijeva od SDT hitno preispitivanje ovog slučaja, ali i svih drugih slučajeva pljačkaške privatizacije i zaštitu prava radnika.

- Ovaj slučaj, kao i drugi slični slučajevi nisu samo pitanje novca, ovo je pitanje dostojanstva, socijalne pravde i poštovanja prema ljudima koji su gradili ovu zemlju. Posle 30 godina imamo obavezu da ispravimo nepravdu i pokažemo odgovornost prema građanima Crne Gore koji su previše dugo trpjeli pod teškom rukom korupcije i kriminala bivšeg DPS režima - kaže Božović.

SNP se, kako navodi, bori za izgradnju pravičnog i socijalno odgovornog sistema koji štiti radnička prava i obezbjeđuje stabilnu budućnost za sve.

- Počevši od "Impregnacije drveta", obaveza nam je da rekonstruišemo svaku priču nepravde i ispravimo greške prošlosti. To dugujemo svakom radniku, svakoj porodici, svakom građaninu ove zemlje - saopštio je Božović, prenosi Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.