SAD pozivaju Kinu i Rusiju na razgovore o nuklearnom naoružanju
Ilustracija

SAD pozivaju Kinu i Rusiju na razgovore o nuklearnom naoružanju

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild rekla je da SAD pozivaju Rusiju i Kinu da se uključe u bezuslovne razgovore o kontroli (nuklearnog) naoružanja.

"Moramo se pridržavati postojećih obaveza o kontroli naoružanja, odmah sada, bez ikakvih uslova, sa Rusijom i Kinom. Sve što treba da kažu je ‘da’ i u dobroj vjeri sjednu na pregovarački sto. Države sa nuklearnim oružjem moraju da se pridržavaju moratorijuma o eksplozivnim nuklearnim testovima", rekla je Grinfild u Ujedinjenim nacijama, prenosi Nova.rs.

Dodala je i da je potrebno okončati proizvodnju materijala koji se koristi u nuklearnom oružju.

Ona je istakla da su SAD od danas zvanično među prijateljima Japana koalicije Sporazuma o nuklearnom razoružanju i neširenju fisivnog materijala (FCMT).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.