Svi dali maksimum da Crna Gora dobije dobru poziciju na EU putu, penzije od 450 eura dio programa Evropa sad 2
Milojko Spajić

Svi dali maksimum da Crna Gora dobije dobru poziciju na EU putu, penzije od 450 eura dio programa Evropa sad 2

Spajić je kazao da mnogi nijesu vjerovali da će se Evropa sad 2 desiti, da su govorili da je to nemoguća misija, i da penzije treba da budu na nivou 170 eura, koliko su bile doskora.

- Ja ne vjerujem u takvu misiju Crne Gore, mislim da je to jedna mizerija, da je 450 eura apsolutni minimum bilo kog ljudskog dostojanstva u Crnoj Gori. Idemo u implementaciju Evrope sad 2 i za radnike, tako da jedva čekamo da vidimo kako će radnici biti zadovoljni našim programom - poručio je on.

Nije želio da komentariše ništa o Evropi sad 3.

Na pitanje da li misli da će poslanici koalicije "Za budućnost Crne Gore" glasati u parlamentu za zakone potrebne za dobijanje IBAR-a, Spajić je kazao da nema razloga da vjeruje da će se ponašati na bilo kakav drugi način.

- Bili su jako konstruktivni dosad, pozdravljam jednu takvu konstruktivnost i mislim da je cijela većina bila prilično unisona u tome da smo svi dali svoj maksimum da Crna Gora dođe u jako dobru poziciju što se tiče našeg evropskog puta. Jako smo zadovoljni podrškom naših međunarodnih partnera, primarno Evropske unije - kazao je on.

On je rekao da od kako je na čelu Vlade, Crna Gora je dobila oko 360 miliona bespovratnih sredstava, pto je na nivou pomoći koje je država dobila u prethodnih 30 godina. 

- EU nas tretira kao partnera i zajednički investira u naše projekte i našu infrastrukturu, jer EU želi da vidi Crnu Goru kao uspješnu državu koja će da se priključi i da bude 28. članica jednog takvog uspješnog projekta - poručio je Spajić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.