Vučević: U septembru izgradnja druge dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice
Dragana Vučević, Foto: Pokret Evropa sad

Vučević: U septembru izgradnja druge dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Ubrzanim tempom, već naredne sedmice, biće raspisan prekvalifikacioni tender za dionicu Mateševo – Andrijevica što znači da glavni tender možemo raspisati u junu, poručila je poslanica Pokreta Evropa sad Dragana Vučević.

"Izgradnja druge dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice počinje u septembru! Za taj projekat, od Evropske komisije, dobićemo najveći pojedinačni grant u istoriji CG: preko 200 miliona eura bespovratnih sredstava", istakla je Vučević. 

Dodatno, poručuje ona, planirano je i spajanje puta od Andrijevice do Boljara i znatno brže konekcije sa Srbijom i Centralnom Evropom.

"Nepravedno zapostavljena Andrijevica i sva okolna sela, biće povezana sa velikim logističkim i regionalnim centrima, što će uticati na ubrzani privredni i ekonomski rast. To će podstaći brojne mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta i zaustavljanje daljeg iseljavanja iz resursima bogate Andrijevice", smatra ona. 

Prema njenim riječima, nastavak izgradnje auto-puta još jedan je dokaz "da smo sposobni da ostvarimo velike rezultate kada radimo zajedno i vjerujemo u bolju budućnost."

"Sve što je obećala Vlada, na čelu sa Milojkom Spajićem, konkretnim djelima, a ne pričom, potvrđuje odgovoran odnos prema građanima koji žive i na sjeveru Crne Gore", zaključila je Vučević. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.