Milatović: Teške međusobne optužbe ugrožavaju povjerenje građana
Jakov Milatović

"Ne vjerujem da ijedan građanin želi da živi u državi u kojoj se njeni predstavnici optužuju za najteža krivična djela"

Milatović: Teške međusobne optužbe ugrožavaju povjerenje građana

Teške međusobne optužbe koje smo slušali na skupštinskom Odboru za bezbjednost i odbranu i optužbe u toku i nakon sjednice Vlade na kojoj je biran VD direktora policije, otvorile su brojna pitanja na koja moramo dobiti adekvatan odgovor, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

On ističe da ovako krupne optužbe koje ugrožavaju povjerenje građana u neke od najznačajnih institucija u zemlji ne smiju ostati nerazjašnjene.

U protivnom, kako je dodao, "legalizovaćemo dilentatizam i neozbiljnost kao dominantne karakteristike političkog djelovanja."

"Kao predsjednik države, ali i kao građanin, očekujem brze i jasne odgovore nadležnih organa na sva pravna i druga pitanja koja su otvorena u proteklom periodu a tiču se dešavanja u bezbjednosnom sektoru", kazao je Milatović.

Ne vjerujem da bilo koji građanin želi da živi u državi čiji se visoki funkcioneri međusobno optužuju za najteža krivična djela i da se to prihvata kao dio dnevne politike, kazao je.

"Ne želim da sudim i presuđujem o prilično haotičnom ali i netransparentnom djelovanju pojedinih institucija, ali želim da apelujem na poštovanje Ustava i zakona", istakao je.

Podsjećam da je demokratsko sazrijevanje našeg društva u prethodnom periodu u više navrata dovođeno u pitanje pogrešnim procjenama i postupcima nekih od najvažnijih političkih aktera. Zato je potrebna dodatna odgovornost i ozbiljnost na političkoj sceni, ali i svijest o trenutku koji je po mnogo čemu važan za dalji demokratski razvoj i EU integracije Crne Gore, zaključio je predsjednik.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.