Bošković: Vlada nestabilna zbog ogromne mržnje i nepovjerenja između PES-a i Demokrata
Predrag Bošković

Bošković: Vlada nestabilna zbog ogromne mržnje i nepovjerenja između PES-a i Demokrata

Ulazak Demokratskog fronta apsolutno nije uslov za stabilnos tvlade, jer vlada je i danas pod potpunom kontrolom DF-a iako oni faktički ili formalno nijesu sastavni dio vlade ali oni u potpunosti kontrolišu sve subjekte vladajuće većine i oni su ti koji opredjeljuju političke pravce kretanja danas u Crnoj Gori od strane parlamentarne većine, kazao je Predrag Bošković, član predsjedništva Demokratske partije socijalista..

“Dakle, nema tu apsolutno ništa što bi moglo dovesti do stabilnosti neke buduće vlade kroz rekonstrukciju. Ono što je činjenica i ono što je definitivno da ta vlada je prije svega nestabilna zbog ogromne mržnje i nepovjerenja između prije svega PES-a i Demokrata pa čak i unutar samog PES-a bez obzira što je njihov zamjenik predsjednika izašao iz stranke”, istakao je Bošković.

Komentarišući izjavu Dragana Krapovića koji je rekao za njega da je “hodajuća afera”, Bošković je naveo da nije bitno šta se govori, nego ko govori.

“Znate, najglasniji u povikanju držte lopove i sam lopov. Dakle, Dragan Krapović je čovjek koji najmanje ima pravo da priča da je neko sklon aferama. Sam je bio uhvaćen u nekoliko presretnutnih razgovora gdje je svom predsjedniku namještao kupovinu određenog zemljišta, pokušavao potkupljivanje određenih državnih službenika itd”, navodi Bošković.

Tako da, dodaje, nije samo u pitanju Predrag Bošković u ovoj priči.

“Oni su pokušali kriminalizovati kompletnu garnituru Demokratske Partije Socijalista. Naravno, to im ne uspjeva. Ono što je činjenica jeste, da, upravo u tim presretnutim razgovorima su funkcioneri njihove partije. Imali ste i čak i presretnutu Sky komunikaciju gdje su pojedini kriminalni klanovi kupovali glasove za tu stranku. Tako da, opet ponavljam, mnogo je važnije ko govori nego šta govori”, rekao je Bošković.

U emisiji Na kraju dana Predrag Bošković osvrnuo se i na situaciju u bezbjednosnom sektoru Crne Gore.

“Bezbjednosni sektor je već nakon 2020. godine i preuzimanjem crnogorskog bezbjednostnog sektora od te vlade, Zdravka Krivokapića, u potpunosti pod uticajem trećih strana i apsolutno se više ne vodi računa o državnim interesima države Crne Gore, već sprovodi onu agendu koja je zapisana bilo u Beogradu, bilo u Moskvi”, kazao je Bošković.

Nekoliko je, ističe, primjera za to.

“Vi se sjećate kada je u jednom kratkom roku na čelo Agencije za nacionalnu bezvjednost došao gospodin Kentera, kada je bila akcija otkrivanja i hapšenja ruskih proksija u Crnoj Gori, da je istog momenta smijenjen i da je ta akcija zaustavljena. Nakon toga se apsolutno više po tom pitanju ništa nije dešavalo. Dakle, činjenica je da naš bezbjednosni sektor, odgovara aktuelnom trenutku jednoj potpunosti, da tako kažem, rasturenog političkog sistema, jer kad imate ovakav politički sistem, ni bezbjednosni sistem ne može biti bolji po tom pitanju, jer umjesto profesionalaca i svega onoga što bi trebalo da se rukovodi u tim sistemima,danas prije svega imamo partijske borbe, ko će rukovoditi tim bezvjednostnim strukturama,i na taj način se oni urušavaju do krajnjih granica”,navodi Bošković.

Bošković je odgovorio na pitanje da li postoji način da se aktuelni političko-bezbjednostni čvor razmrsi i da li će DPS raditi nešto u tom kontekstu.

“Ono što je neophodno reći jeste da na svim tim razlikama koje postoju u vladajućoj koaliciji pala je vlada Zdravka Krivokapića, pala je vlada Dritana Abazovića, pašće i vlada Milojka Spajića, prije ili kasnije. Obzirom na ogromne razlike, ogromne egoizme, sve ono što krasi prije svega te rukovodeće ljude u partijama koje čine parlamentarnu većinu, sve to zajedno skopčano sa jednom zaista lošom namirom koji postoji u demokratskom frontu kada je u pitanju Crna Gora i njegovina nezavisnost, dovešće od toga da će postati neodrživo da ta vlada funkcioniše”, ističe Bošković.

Prema njegovim riječima, način na koju je izvršeno zaduženje takođe i jedan doprinos ka svemu tome, ekonomska situacija u Crnoj Gori nažalost neće ići na bolje nego će ići na gore i toga smo svjesni.

“Čitav ovo vrijeme, tako da sam siguran da će ta vlada se sama od sebe urušiti. Ono što je za nas bitno jeste da ne odstupamo od svojih principa. Demokratska partija socijalista prije svega vodi interese o nacionalnim državnim interesima i za nas je prioritet da Crnu Goru zadržimo na evropskom i euroatlantskom kursu, da pokušamo što više utemeljimo i ankerišemo zapadne vrijednosti u Crnoj Gori”, rekao je Bošković.

Naposlijetku Bošković je zaključio da ono što Demokratska partija socijalista radi u posljednje vrijeme jasno se na kraju i perfektuira kroz istraživanje javnog mjenja gdje su zadnjih par meseci imali konstantan rast.

Izvor: TV E

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.