Knežević: Ubuduće ću govoriti slobodna Crna Goro i vi u ZIKS-u i zatvoru Bijelo Polje

Knežević: Ubuduće ću govoriti slobodna Crna Goro i vi u ZIKS-u i zatvoru Bijelo Polje

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević i šef medijskog centra te partije Dragan Koprivica održali su kulturni program za zatvorenike i osoblje zatvora u Bijelom Polju.

Događaj je organizovan u koordinaciji sa UIKS-om, uz podršku direktora Darka Vukčevića, a na poziv načelnika bjelopoljskog zatvora, Dojčila Drobnjaka, u okviru aktivnosti koje organizuje Srđan Sekulić, načelnik Odsjeka za tretman.

“Shodno svom rejtingu u društvenom i političkom životu, Milan Knežević je dočekan uz aplauze svih prisutnih, a Koprivica u uvodnom dijelu posebno naglasio ulogu načelnika Drobnjaka i njegov prepoznatljiv korektan odnos prema zatvorenicima, zbog čega u bjelopoljskom Zatvoru vlada korektna atmosfera, a što su zatvorenici i potvrdili aplauzom za načelnika”, saopštio je Koprivica.

Knežević je pozdravio zatvorenike, naglasivši da će ubuduće govoriti: „Slobodna Crna Goro i vi u ZIKS-u, i zatvoru Bijelo Polje“. Poželio im je da se uspješno vrate građanskom životu, uz pouke i nastojanja da se po izlasku uključe u pozitivne društvene tokove.

 “Zatim je u svom prepoznatljivom maniru pročitao jednu svoju novu pjesmu o „junaku našeg doba“, satiričnu poemu o usponu i padu jednog „vrlog“ ministra, koji zbog mahinacija završava u zatvoru. Pjesmu je po prvi put pročitao upravo u bjelopoljskom zatvoru, a smijeh i aplauzi pokazali da su se zatvorenici i pjesnik dobro razumjeli”, naveo je Koprivica.

Koprivica je čitao svoje humorističke aforizme, a na pitanje može li kazati i neke na zatvorske teme dobio punu podršku.

Zatvorenicima se, kako je rekao, posebno svidio aforizam: „Zatvorenici žele ugodno i mirno veče svom upravniku, uz narodnu pjesmu “Mirno spavaj, nano, sve je zaključano”.

Zatim je otpjevao nekoliko hitova, uključujući pjesmu „Ponoć“, iz filma „Toma“.

Na kraju programa, Koprivica se još jednom zahvalio načelniku Drobnjaku na pažnji koju iskazuje prema zatvorenicima i po osnovu njihovog prava da se za njih periodično organizuju primjerene kulturne manifestacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.