Rakočević: Ako Spajić ne zatraži smjenu Šaranovića priznaće da krši zakon
Nikola Rakočević

Rakočević: Ako Spajić ne zatraži smjenu Šaranovića priznaće da krši zakon

Poslanik Demokratske partije socijalista Nikola Rakočević kazao je da je Skupština Crne Gore danas zaključana institucija.

“Parlamentarna većina nema institucionalni kapacitet da sprovodi vladavinu pravu. U skupštinskoj inicijativi ima četiri kontrolne inicijative opozicije, nijedna nije dobila zeleno svjetlo da se o njima raspravlja. Potreba je da se opoziciji zapuše usta, a medijima i građanima zatvore i oči i ušu. To je neodrživo stanje”, istakao je Rakočević na konferenciji za medije.

Sramota je, kaže on, što parlamentarna većina priređuje građanima.

“Od najava krivičnih prijava, kršenja zakona premijera i članova Vlade i najave Demokrata da će izaći iz Vlade, juče smo dobili od ministra unutrašnjih poslova da će se Upravni sud baviti ovim pitanjima. Ministar unutrašnjih poslova više nema integritet d obavlja tu funkciju, ali ni da premijer Milojko Spajić neće imati ni moralni ni politički integritet da bude na čelu Vlade ukoliko ne traži smjenu ministra koji ga je optužio da krši zakon. Ako ne zatraži njegovu smjenu, poručiće građanima da on krši zakon i da će nastaviti sa tim. To nije održivo rješenje za Crnu Goru”, naglasio je Rakočević.

On je ponovio stav njegove partije da je izlazak iz političke krize raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

“Ova politička kriza će neminovno rezultirati vanrednim izborima. Što se prije to desi to će za građane Crne Gore i državu biti bolje”, naglasio je Rakočević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.