Ivanović: Izbor Radovića neće se odraziti na parlamentarnu većinu
Ivanović i Sijerto, Foto: RTCG

Ivanović: Izbor Radovića neće se odraziti na parlamentarnu većinu

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović kazao je danas na press konferenciji da se izbor Aleksandra Radovića za v.d. direktora Uprave policije neće reflektovati na parlamentarnu većinu. To je rekao na konferenciji za medije sa Petrom Sijartom, madađrskim ministrom vanjskih poslova.

Prema njegovim riječima, Vlada radi redovno.

"Izabran je v.d. direktora uprave policije. Mislim da se to neće reflektovati na parlamentarnu većinu. Ne vidim da može doći do bilo kakvih problema u funkcionisanju Vlade i parlamentarne većine" istakao je Ivanović.

Na pitanje o imenovanju ambasadora, Ivanović je kazao da je imao konsultacije sa premijerom i predsjednikom.

"Očekujemo stav predsjednika do iduće sedmice za koji vjerujemo da će biti pozitivan. Kada dobijemo taj stav idemo u proceduru", naveo je Ivanović.

Upitan da prokomentariše stav srpskog istoričara Čedomira Antića da treba formirati još jednu Republiku Srpsku u Crnoj Gori sa sjedištem u NIkšiću, rekao je da ne komentariše takve nebuloze.

Sijarto je kazao da je Mađarska spremna za predsjedavanje EU u teškom periodu, jer se, kako je naveo, EU suočava za bezbjednosnim izazovima nastalim u proteklom periodu.

"Smatramo da nova energija može da dođe sa Zapadnog Balkana. Nemojte da vas zavarava što se javno drugačije slika stvara, jer iza zatvorenih vrata članice otvoreno kažu šta je to što ih sprečava da bude proširenje EU" rekao je Sijarto.

Stav Mađarske je jasan, kaže on a to je da je Crna Gora spremna za ulazak u EU, pa je vrijeme da zatvaramo pregovaračka poglavlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.