MRSS: Ostajemo posvećeni unapređenju prava zaposlenih

MRSS: Ostajemo posvećeni unapređenju prava zaposlenih

“Veoma su nam bitni vaša podrška i iskustvo kada je riječ o izmjenama postojeće legislative u ovoj oblasti, kao i u kontekstu izrade Programa dostojanstvenog rada od ove do 2027. godine. Dostojanstven rad će biti moguć kada se unaprijedi poslovni ambijent i podstaknu zaposleni da se bore za ostvarivanje svojih prava”

Ministarstvo rada i socijalnog staranja ostaje posvećeno principima socijalne pravde i unapređenju prava zaposlenih, te će nastaviti da sarađuje sa međunarodnim partnerima radi ostvarivanja tih ciljeva, saopštili su njegovi predstavnici.

Resorna ministarka Naida Nišić, sa saradnicama, održala je konstruktivan sastanak sa predstavnicima Međunarodne organizacije rada (MOR) i direktoricom Kancelarije MOR-a za centralnu i istočnu Evropu, Claire Harasty.

Tokom susreta su razmatrani ključni aspekti socijalne politike i rada, s naglaskom na unapređenje uslova rada i zaštite prava zaposlenih.

Nišić je, kako je saopšteno iz Ministarstva, istakla posvećenost Vlade u ostvarivanju socijalne pravde i jednakih mogućnosti za sve građane i naglasila značaj saradnje sa MOR-om u postizanju tih ciljeva.

Ona je naglasila i važnost kontinuiranog dijaloga i razmjene najboljih praksi u oblasti rada i socijalne politike.

“Veoma su nam bitni vaša podrška i iskustvo kada je riječ o izmjenama postojeće legislative u ovoj oblasti, kao i u kontekstu izrade Programa dostojanstvenog rada od ove do 2027. godine. Dostojanstven rad će biti moguć kada se unaprijedi poslovni ambijent i podstaknu zaposleni da se bore za ostvarivanje svojih prava”, kazala je Nišić.

Predstavnici MOR-a izrazili su spremnost za pružanje podrške Vladi i socijalnim partnerima da odgovore na izazove u oblastima u kojima MOR ima komparativne prednosti, a koje se prije svega odnose na izmjenu radnog zakonodavstva, implementaciju programa Garancija za mlade i potrvrđivanje novih konvencija te organizacije.

“Imamo dobar plan aktivnosti za predstojeći period. Program dostojanstvenog rada je “živi dokument”, koji može da se prilagođava i povremeno revidira. Nakon što i konačno usaglasimo sve detalje u vezi sa samim nacrtom dokumenta, očekuje se potpisivanje PDR-a sa socijalnim partnerima”, dodala je Harasty.

Iz Ministarstva su kazali da je sastanak bio prilika za razmjenu mišljenja o aktuelnim izazovima u oblasti rada i socijalne politike. Dogovoreni su dalji koraci u jačanju saradnje između Ministarstva i MOR-a, radi ostvarivanja boljih uslova rada i socijalne zaštite za sve građane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.