Svjedočiće još osmoro bivših radnika MA

Svjedočiće još osmoro bivših radnika MA

Nastavljen spor stečajne uprave kompanija Montenegro erlajnz i To Montenegro

Predsjednik Privrednog suda Mladen Grdinić odredio je da u sporu koji je protiv kompanije To Montenegro (TM) pokrenula stečajna uprava Montenegro erlajnza (MA), tvrdeći da su koristili njihov repromaterijal i vozila, na idućem ročištu sasluša osam bivših radnika MA.

Na iduće ročište će biti pozvani Marko Perović, Predrag Marković, Igor Novaković, Vladan Lekić, Draga Miletić, Dragana Danilović, Obrad Doderović i Predrag Perović.

Tome su se protivili iz TM tvrdeći da su opitanjima o kojima će se oni izjašnjavati, već saslušani raniji svjedoci.

Na prethodnom ročištu su bivši vazduhoplovni inžinjer i avio mehaničar MA Srđan Gojković i Valeri Đekić ustvrdili da su neke njihove kolege koje su bile angažovane u TM, koristile opremu i automobile koje pripadaju MA, za što tužbom traže isplatu 25,5 hiljada eura.

Gojković je kazao da su od osnivanja TM do otvaranja stečaja u MA njegove kolege radile za TM i koristile motorna vozila, djelove i materijale iz magacina u hangaru na Aerodromu Podgorica.

Tvrdi da je više inžinjera, mehaničara i magacionera, koji su u tom periodu bili u radnom odnosu kod MA, bili angažovani i u TM kako bi pripremili avione, koji su poletjeli u junu 2021. godine.

To se, kako je kazao Gojković, može utvrditi iz dokumentacije koja se čuva u magacinu u hangaru na podgoričkom aerodromu, a u kojem su svi podaci o izdavanju opreme i materijala za potrebe određenog aviona.

Ukazao je da je sve to evidentirano u tehničkoj knjizi te da lica koja pristupaju aerodromu za to moraju imati dozvolu.

Đekić je kazao da je od oktobra 2021. godine do juna 2022. bio saradnik stečajnog upravnika za tehniku u kojem periodu je TM koristio vozila, hangar i servisnu opremu MA za koje su izdati računi. To mu je poznato jer je riječ o bivšim kolegama, koje je TM angažovao, ali nije bio siguran da li su bili angažovani i prije ili samo nakon stečaja u MA.

Nakon što mu je sud dao na uvid dokument, Đekić je naveo da je riječ o potvrdi da su određeni alati izdati na kojima su potpisi ovlašćenih lica koja su primila opremu od magacionera. Na njima su, kako je naveo, i potpisi inžinjera koji su nakon stečaja u MA prešli u TM.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.