Odžić: Imamo ministre koji će protiv sopstvene vlade podnijeti krivične prijave ali i dalje ostati u njoj

Odžić: Imamo ministre koji će protiv sopstvene vlade podnijeti krivične prijave ali i dalje ostati u njoj

Zamjenik predsjednika Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) Petar Odžić ocijenio je da je 44. Vlada Crne Gore u prvih pola godine uspjela da napravi potpuni kolaps u državi.

- Politizacijom funkcija u bezbjedonosnom sektoru, "premošćavanjem" zakona zaključcima vlade, šalje se jasna poruka da EU put nije prioritet ove vlade. Takođe šalje se slika građanima da se klanovi kroz političke partije nadmeću ko će upravljati nosećim pozicijama u sektoru bezbijednosti. Došli smo u situaciju da na poligrafu provjeravamo koji kandidat je manje povezan sa kriminalnim klanovima, i ko je vise odan kojoj političkoj strukturi - kazao je on.

Dodao je i da imamo ministre koji će, kako kaže, protiv sopstvene vlade podnijeti krivične prijave ali i dalje biti sastavni dio iste.

 - Kao pomiritelj i stub aktuelne većine većine nameće se ni manje ni više nego Andrija Mandić, koga je u vlast na mala vrata uveo aktuelni predsjednik Jakov Milatović. Glad za funkcijama i prevlasti unutar sektora bezbijednosti moraju kulminirati padom 44 vlade i vanrednim parlamentarnim izblrima u toku ove godine - rekao je Odžić.

Kazao je kako ostaje da se nadamo da će se ova "agonija" što prije završiti.

- Ostaje i da se nadamo da će spriječiti dodatne štete na putu ka EU, kao i dodatna blamaža pred ino-partnerima - zaključio je.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.