Nastavnik prijavljen da je udario učenika u Zavodu Mjedenica: Uručen mu otkaz, ali on ne želi otići

Nastavnik prijavljen da je udario učenika u Zavodu Mjedenica: Uručen mu otkaz, ali on ne želi otići

Zabrinuti roditelji Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica javili su se Klix.ba s obzirom na to da se ove sedmice odlučuje o ostanku ili odlasku profesora, koji je navodno udario učenika. Ne žele, kažu nam, da se stvari guraju pod tepih već da njihova djeca budu u sigurnim rukama.

Naime, nastavnik za kojeg se navodi da je udario dječaka, koji pohađa šesti razred u ovom Zavodu trenutno je suspendovan, nakon što ga je kolega prijavio za fizički napad na učenika.

Njemu je, kako saznajemo, uručen otkaz ugovora o radu nakon što je utvrđena teža povreda radne dužnosti, a na koji je on uložio žalbu.

O ovom slučaju će se očitovati Školski odbor krajem sedmice. Kontaktirali smo i direktoricu Zavoda Mjedenica Zumretu Jeinu koja nam je kazala da će za naš portal dati komentar po okončanju žalbenog postupka.

S druge strane, roditelji koji su se obratili redakciji portala Klix.ba kažu da ne žele da šute, iako je, napominju, dio roditelja stava da medije ne treba uključivati.

Jedan roditelj nam kaže da roditelje brine da li su djeca kojima je predavao ovaj nastavnik također bila izložena napadu.

U nastavku razgovora nam tvrdi da se nastavno osoblje neprimjereno obraća djeci te da djeca nakon dolaska kući ponavljaju riječi koje čuju u toku dana.

"Naša djeca nemaju funkcionalni govor. Dakle, ima govor, ali ne funkcionalni te ponavljaju ono što čuju. Dijete dođe iz škole i ponavlja 'majmune retardirani'", tvrdi roditelj.

Iz Mjedenice je, podsjetimo, krajem 2022. godine pobjegao autistični dječak nakon čega je pokrenuta inicijativa da se objekat u potpunosti pokrije videonadzorom. Roditelji kažu da taj projekat nikada nije u potpunosti implementiran, iako je tadašnji načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić izdvojio potrebna sredstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.