Ko je Aleksandar Radović novi v.d. direktora Uprave policije
Uprava policije Crne Gore

Ko je Aleksandar Radović novi v.d. direktora Uprave policije

Vlada je na predlog premijera Milojka Spajića za v.d. direktora Uprave policije izabrala dosadašnjeg v.d. pomoćnika direktora Sektora za finansijsko – obavještajne poslove Aleksandra Radovića.

Biografija Radovića:

Rođen je 1980. godine u Podgorici.

Od 1995. do 1999. pohađao je Srednju školu unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici. U toj školi bio je đak generacije učenika sa teritorije Republike Crne Gore.

2003. godine diplomirao je u redovnom roku na Pravnom fakultetu u Podgorici, a uporedo je radio kao pozornik.

2013. godine magistrirao je na Pravnom fakultet u Beogradu. Magistrirao na smjeru Krivično pravnih nauka na temu „Ekstradicija kao ustanova međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima u pravnom sistemu Crne Gore“.

Radović je 2014. položio pravosudni ispit.

Govori engleski jezik, a služi se i holandskim.

On je bio član Radne grupe poglavlje 24 – pravda, sloboda i bezbjednost.

Pohađao je više kurseva iz oblasti informatike, kurseva UN-a, kurseva ICPO Interpola, obuka iz oblasti primjene specijalnih istražnih metoda, praćenje trendova vještačke inteligencije, te obuka za vodjenje finansijskih istraga.

Više puta je nagrađivan u službi novčano i jednom vatrenim oružjem;

Radno iskustvo:

1999 – 2000. Posebna jedinica policije, policajac – Cetinje;

2000 – 2002. Pomoćnik komandira voda u Srednjoj školi unutrašnjih poslova u Danilovgradu;

2002 – 2004. CB Podgorica, policajac pozornik;

2004 – 2006. Pomoćnik Komandira Stanice policije za javni red i mir u CB Podgorica;

2006 – 2013. Vođa grupe za međunarodne potjernice, ekstradicije i transfer lica u Odsjeku za međunarodnu policijsku saradnju;

2013 – 2015. Rukovodilac Jedinice za prikrivene isljednike;

2015 – 2021. Oficir za vezu Uprave policije pri Europolu u Hagu, Holandija;

2021 – 2022. Odsjek za suzbijanje teških krivičnih djela;

2022 – 2023. Specijalno policijsko odjeljenje – Kordinator Grupe za istrage krivičnih djela visoke korupcije i pranja novca.

Radović je bio član crnogorske delegacije na zasijedanju Komitet eksperata Savjeta Evrope Manival na kojem je procijenjena situacija i stanje u Crnoj Gori i kada je Crna gora izbjegla sivu listu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.