Šaranović pisao Spajiću

Šaranović pisao Spajiću

Ukoliko glasate za bilo kog osim Šćepanovića, u zoni ste krivične odgovornosti

Ministar unutrašnjih poslova upozorio premijera na eventualne posljedice ako Vlada odluči da glasa za nekog od šest kandidata koje on nije predložio.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović uputio je pismo premijeru Milojku Spajiću, kojim ga upozorava na posljedice ukoliko se ne izabere kandidat Lazar Šćepanović kojeg je predložio za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

"Vezano za zaključak Vlade, Vladi sam upravo dostavio pisano upozorenje da postoji isključivo jedan kandidat za vršioca dužnosti direktora Uprave policije, saglasno članu 16 stav 4 Zakona o unutrašnjim poslovima, a to je policijski službenik Lazar Šćepanović. Takođe sam upoznao sve članove Vlade da ukoliko se večeras bude odlučivalo o bilo kom licu osim o Lazaru Šćepanoviću, to bi bilo gaženje zakona i vladavine prava i svaki član Vlade koji bi se odlučio na tako nešto bi ušao u zonu krivične odgovornosti. Uz ovo upozorenje dostavio sam i detaljnu informaciju sa biografijama preostalih šest lica, uz jasnu naznaku da nijesu kandidati za direktora Uprave policije", rekao je Šaranović "Vijestima".

saranovic1

saranovic2

Šaranović je dostavio izvještaj o potrebnom radnom iskustvu policijskih aslužbenika koji su se javili na javni poziv od 4.3.2024. godine.

87saranovic

Uz Izvještaj dostavljene su i biografije svih prijavljenih "uz jasnu naznaku da nijesu kandidati".

saro65

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.