Eskobar: Kroz Mandićeve akcije nismo vidjeli posvećenost EU integracijama, zabrinuti smo zbog najave ulaska ZBCG u Vladu
Foto: EPA

Eskobar: Kroz Mandićeve akcije nismo vidjeli posvećenost EU integracijama, zabrinuti smo zbog najave ulaska ZBCG u Vladu

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar kazao je da je zabrinut činjenicom da bi nekadašnji lideri DF mogli biti dio Vlade.

Ipak, ističe da su to odluke koje donosi Vlada Crne Gore. 

Eskobar je na pitanje Pobjede da li su se njegovi stavovi o ulasku koalicije ZBCG u Vladu promijenili, indirektno potvrdio da nijesu.

-Odluka o koalicijama i tome ko će ući u Vladu nije odluka SAD. Ali javno smo rekli da smo zabrinuti i da ove partije nisu partner Sjedinjenih država - rekao je Eskobar na brifingu za novinare a uoči posjete Crnoj Gori. 

On je rekao da je Crna Gora čvrsto na EU puti i da je pozdan saveznik NATO. 

-Predstavnici ovih partija, govorili su da će preispitati članstvo u NATO, da imaju namjeru da otpriznaju Kosovo što bi izazvalo dodatne tenzije u regionu. Tako da, oni se nisu promijenili. A kroz mnoge stvari koje radi Andrija Mandić nismo vidjeli posvećenost evroatlantskim integracijama. Tako da jesmo zabirnuti zbog mogućnosti da oni koji ne dijele vrijednosti kao ostatak koalicije, mogu ući u Vladu - rekao je Eskobar. 

Eskobar je kazao i da će tokom predstojeće posjete Crnoj Gori razgovarati sa predstavnicima Vlade i iskazati jasnu podršku Vladi i njihovim naporima na EU putu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.