Pronađena tijela pet skijaša u švajcarskim Alpima
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Pronađena tijela pet skijaša u švajcarskim Alpima

U švajcarskim Alpima pronađena su tijela pet nestalih skijaša, saopštila je policija, a lokalne vlasti još uvijek tragaju za šestom osobom.

Kako piše BBC, u subotu je pokrenuta potraga i akcija spasavanja nakon što je grupa nestala blizu 3.706 metara visoke planine Tet Blanš.

Pet od šest skijaša pronađeno je u 21:20 po lokalnom vremenu “bez ikakvih znakova života”, navodi se u saopštenju policije švajcarskog kantona Valais.

Vlasti su prethodno navele za BBC da su svi skijaši švajcarski državljani i da imaju između 21 i 58 godina. Lokalna policija saopšila je da su loši vremenski uslovi otežali operaciju.

U Alpima već nekoliko dana duvaju jaki vjetrovi, a u posljednja 24 sata izražene su snažne snežne padavine.

Anjan Trufe, rukovodilac spasilaca rekao je da je grupu možda savladalo loše vrijeme, a ne lavina jer je na području nestanka skijaša rizik od lavina mali.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.