Počela instalacija računarske opreme u školama u Bijelom Polju

Počela instalacija računarske opreme u školama u Bijelom Polju

U okviru akcije opremanja škola računarskom opremom, ovog vikenda je počela instalacija po obrazovno-vaspitnim ustanovama u Opštini Bijelo Polje.

Novosagrađena škola u Bijelom Polju JU OŠ „Dušan Korać“  će dobiti računarsku učionicu sa 16 računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem, a u kabinetima će se instalirati 15 računara, 15 televizora 65 inča i pet laptopova. Područna jedinica ove škole u selu Grančarevo će dobiti laptop i projektor.

- Računarska učionica JU OŠ „9. maj“ biće opremljena sa 16 računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem, dok će se u kabinetima instalirati osam računara, osam televizora 65 inča i dva laptopa. Područna jedinica u selu Orahovica dobiće laptop i projektor, a područna jedinica u selu Kukulj dva laptop i dva projektora. U kabinetima JU OŠ „Marko Miljanov“ biće instalirana računarska učionica sa 16 računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa 14 računara, isto toliko televizora 65 inča i četiri laptopa. Područne jedinice u Cerovu i Banje Sel, dobiće po laptop i projektor, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

U računarskoj učionici JU OŠ „Braća Ribar“, učenici će raditi na devet 9 računara, imaće i televizor od 65 inča i multifunkcionalni štampač  dok će kabineti vbiti opremljeni sa šest računara, šest televizora 65 inča i dva laptopa. Područne  jedinice ove škole u selu Prijelozi, Lahovo i Brzava, dobiće po dva laptopa po dva projektora, a područna jedinica u selu Dubovo dobiće laptop i projektor.

Sedam računara, televizor 65 inča i multifunkcuionalni štampač biće instalirani u  računarskoj učionici JU OŠ „Aleksa Bećo Đilas“. Kabineti će biti opremljeni sa pet računara, pet televizora 65 inča i laptopom. Područne jedinice ove škole u Slijepač Mostu, Ostrelju i Jabučnu, dobiće po laptop i projektor.

- Računarska učionica JU OŠ „21. maj“ opremiće se sa četiri računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem, dok će se u kabinetima instalirati pet računara, pet televizora 65 inč i laptop. Područna jedinica Crhalj dobiće dva laptopa i dva projektora. Kabineti JU OŠ „Krsto Radojević“ opremiće se sa pet računara, pet televizora i laptopom, dok će se u računarskoj učionici instalirati četiri računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač. Područne jedinice u selu Sokolac, Potrk i Cokrlije, dobiće po laptoo i projektor. Računarska učionica bjelopoljske JU OŠ „Milomir Đalović“ biće opremljena sa četiri računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa pet računara, pet televizora i laptopom. Područne jedinice u selu Negobratina i Đalovići, dobiće po laptop i projektor, dok će područna jedinica u selu Ličine dobiti dva laptopa i dva projektora, navodi se u saopštenju.

U računarskoj sali JU OŠ „Milovan Jelić“ IT timovi će instalirati četiri računara, televizor 65 inča i multifunkncionalni štampač, dok će se kabineti opremiti sa pet računara, pet televizora i laptopom. Po laptop i projektor predviđeni su za područne jedinice u Mahali, Kovrenu, Grabu i Bliškovu.

Računarska učionica u JU OŠ „Risto Ratković“ opremiće se sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa osam računara, osam televizora 65 inča i tri laptopa. Područna jedinica u selu Pripčići, dobiće laptop i projektor.

Učenicima JU OŠ „Mladost“ na korišćenje će biti predata računarska učionica sa četiri računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem  dok će se kabineti opremiti sa pet računara, pet televizora i laptopom. Područne jedinice u Dobrakovu i Dobrinju, dobiće po dva laptopa i dva projektora, a područna jedinica u selu Mioče, laptop i projektor.

Osnovna škola u selu Nedakusi imaće računarsku učionicu sa instaliranih 11 računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem, a  kabineti će se opremiti sa pet računara, pet televizora i laptopom.

- Šesnaest računara, televizor i multifunkcionalni štampač, koristiće učenici u računarskoj učionici JU OŠ „Pavle Žižić“, a u kabinetima će se rasporediti šest računara, šest televizora i laptop. Područna jedinica u selu Gubavač, dobiće dva laptopa i dva projektora. Računarska učionica JU OŠ „Rifat Burdžović Tršo“ opremiće se sa šest računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa šest računara,šest televizora 65 inča i laptopom. Područne jedinice ove škole u selima Trubina, Poda i Crnča, dobiće po dva laptopa i dva projektora a područna jedinica u selu Crniš laptop i projektor. Kabineti JU OŠ „Šukrija Međedović“ opremiće se sa pet računara, pet televizora i lapotopom dok će se u računarskoj učionici instalirati četiri računara, televizor i multifunkcionalni štampač. Područna jedinica u selu Ivanje, dobiće dva laptopa i dva projektora, dok će područne jedinice u Radulićima i Sipanju, dobiti po laptop i projektor, saopšteno je iz MPNI.

Učenici JU OŠ „Vladislav Sl. Ribnikar“ dobiće računarsku učionicu sa 16 računara, televizorom i  multifunkcionalnim štampačem. U kabinetima će se instalirati 11 računara, 11 televizora 65 inča i laptopom. Područna jedinica u selu Boljanina dobija dva laptopa i dva projektora, a područna jedinica u selu Zminac laptop i projektor.

JU OŠ „Vuk Karadžić“ će se u računarskoj učionici instalirati šest računara, televizor i multifunkcionalni štampač,  dok će se u kabinetima instalirati dva računara, dva televizora 65 inča i laptop. Područna odjeljenja ove škole u selima Jablanovo i Stubo, dobiće po laptop i projektor.

Računarska učionica JU Gimnazija „Miloje Dobrašinović“ biće opremljena sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem a u kabinetima će se instalirati tri računara, tri televizora i tri laptopa.

- U JU Srednja elektro-ekonomska škola, IT timovi će u računarskoj učionici instalirati 16 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, dok će se kabineti nopremiti sa tri računara, tri televizora 65 inča i četiri laptopa. Srednjoškolci JU Srednja stručna škola Bijelo Polje, dobiće računarsku učionicu sa 16 računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem dok će se po kabinetima rasporediti tri računara, tri televizora 65 inča i tri laptopa, zaključuje se u saopštenju.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.