Veljoviću još sude na Cetinju

Veljoviću još sude na Cetinju

Ponovljeno suđenje bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću zbog napada na policajca i dalje je u toku u Osnovnom sudu u Cetinju.

U maju prošle godine ukinuta je prvostepena presuda kojom je bio oslobođen krivice. Nakon toga, po nalogu SDT-a, stavljene su mu lisice na ruke zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta.

– Vezano za predmet u kojem je okrivljeni Veselin Veljović, u pomenutom krivičnom predmetu glavni pretresi se uredno zakazuju, a dokazni postupak je u toku. U ponovnom postupku, do sada su odložena četiri, a održana dva glavna pretresa, a naredni glavni pretres zakazan je za 8. april – saopštila je za "Dan" Tamara Lekić, savjetnica u Osnovnom sudu na Cetinju.

Veljović je optužen za napad na policajca na protestu protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju. Oslobađajuću presudu izrekla je sudija cetinjskog suda Marija Ćupić. Nakon izricanja presude, Veljović je rekao da tužilac Sanja Radunović od samog početka nije uvažavala istinu i činjenice.

U završnim riječima tužiteljka je ocijenila da su u provedenim dokazima u svemu potvrđeni navodi iz optužnog akta, predlažući da se Veljović proglasi krivim. Kako je istakla, navodi iz optužnog akta potvrđeni su i video-zapisom sa kritičnog događaja 5. septembra.

IZVOR:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.