Stanovnici dijela Kakaricke gore od nadležnih traže rješenje ili će na protest: Bez vode 200 kuća

Stanovnici dijela Kakaricke gore od nadležnih traže rješenje ili će na protest: Bez vode 200 kuća

Pozivamo direktore Vodovoda i Distribucije da nas posjete, vide naše probleme i pruže nam ruku pomoći, poručuju mještani

Stanovnici Kakaricke gore naredne sedmice blokiraće raskrsnicu kod hotela Keto, na ulazu u naselje Masline, nezadovoljni što još nemaju vodu. Dio ovog naselja, koje je na tri kilometra udaljeno od centra grada, prije nekoliko godina je dobilo vodu, dok je preostalih 200 domaćinstava uskraćeno za to jer još uvijek za taj dio nije urađena vodovodna mreža.

Od nadležnih očekuju da konačno riješe problem jer, kako tvrde, zaslužuju da u 21. vijeku imaju osnovne uslove za život. Poručuju da uredno izmiriju sve obaveze prema državi, od računa za struju, poreza, a kako navode, ušli su i u postupak legalizacije.

Na Kakarickoj gori dugi niz godina živi Dragan Đerković

dragandjerkovic

 

– Zapostavljeni smo po pitanju osnovnih uslova za život. Kada se radio bazen za vodu očekivali smo da ćemo svi da je dobijemo, ali nismo. Bazen je bio planiran da se gradi u jednom dijelu naselja ali je posle izgrađen u samom centru naselja. Sada treba da ugradimo pumpe, a ni struju nemamo kako treba. Koliko je slab napon struje govori i to da se po kući uveče tražimo jer se ništa ne vidi. Dijete ne može da čita. Obraćali smo i po pitanju vode i po pitanju struje svima ali niko ništa neće da preduzme. Mi tražimo da se razvuče vodovodna mreža i da se priključimo – naveo je Đerković.

– U teškoj smo situaciji jer vode nemamo. Život je težak, u naselju ima male djece, preko 200 domaćinsta nema vode. Ima par domaćinstava koja drže stoku i primorani su da je maknu jer nemaju sa čim da je napoje. Obraćali smo svima, a svi prebacuju loptu jedni na druge. Lopta je okrugla i ona se vrti sve u krug. Bivši direktor Vodovoda je loptu prebacivao na Distribuciju, Distribucija na Vodovod. Pozivamo direktora oba preduzeća da nas posjete, vide naše probleme i pruže nam ruku pomoći. Ukoliko nam ne pomognu mi ćemo radikalizovati i blokirati saobraćaj jer oni za nas nemaju sluha – navodi Vujošević.

Vodu nema ni Snežana Zogović.zogovic

– Ovdje živim nekoliko godina. Kupamo se kišnicom, idemo po Maslinama i Zlatici da u bidonima donesemo vodu. Tu koristimo za hranu i piće. Osim vode, problem imamo i sa strujom. Napon je loš pa nam se uništavaju aparati. Nadležni nešto moraju da urade. Oni svi posao prebauju jedni na druge. Nama je jedino preostalo da blokiramo put jer je 200 kuća bez vode. Pola naselja ima vodu, pola nema – kaže Zogović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.