Krivolovci uhvaćeni na djelu pa se dali u bijeg, ostavili 60 kg ribe

Krivolovci uhvaćeni na djelu pa se dali u bijeg, ostavili 60 kg ribe

Služba zaštite i spašavanja NP Skadarsko jezero zatekla je danas dvije osobe u krivolovu, koje su se nakon što su otkrivene - dale u bijeg.

“U ranim jutarnjim časovima, brzom i efikasnom intervencijom Službe zaštite NP Skadarsko jezero danas su u krivolovu u rejonu Zbelj (Milića livade) zatečena dva lica, koja su se nakon što su primijetila nadzornike dala u bijeg - ostavljajući za sobom veliki plijen”, saopštili su oni.

Na licu mjesta pronađeno je, kako su kazalim plovilo sa vanbrodskim motorom koje je služilo za prebacivanje do plovila sa većim motorom, oko 60 kilograma ribe, pretvarač (agregat), sonda, kablovi, 3 akumulatora i ostala oprema.

“Služba zaštite je u prethodnom periodu dobila operativna saznanja o sumnjivim aktivnostima vezanim za nelegalni lov putem struje. U toku je identifikacija osumnjičenih i prikupljanje dodatnih dokaza, a nadležno tužilaštvo je obaviješteno o ovom događaju”, kazali su oni.

Izvor:Mportal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.