Završen popis u depou Višeg suda, utvrđeno šta nedostaje

Završen popis u depou Višeg suda, utvrđeno šta nedostaje

Nakon završenog popisa u depou Višeg suda do kojeg je ljetos bio prokopan tunel od susjedne zgrade, utvrđeno je da između ostalog nedostaje ukupno 13 pištolja, tri pištolj-revolvera i tri puške od čega je iz pravosnažno okončanih predmeta: šest pištolja, tri pištolja-revolvera i dvije puške, nezvanično saznaje TVCG.

Utvrđeno je da u jednom od predmeta između ostalog, nije pronađeno sedam mobilnih telefona, više SIM kartica od kojih jedna inostranog operatera „GO phone”, ključ od vozila marke „Audi A8", pasoš, Rješenje Poreske uprave o oslobađanju poreza na promet, bijela koverta ispisana hemijskom, vizit karta "Enterijeri".

Kada su je riječ o pravosnažno okončanim predmetima, utvrđeno je da nedostaje mobilni telefon marke „Samsung".

Osim toga, kako prenosi RTCG, komisija je utvrdila da nedostaju dva telefona i to marke „Samsung" i „Nokia" za koja je bilo odlučeno da se vrate osuđenom, međutim nije evidentirano da ih je to lice preuzelo odnosno da su mu predata.

Javnost je posebno interesovalo šta je bilo sa drogom iz depoa.

Prema nezvaničnim informacijama Javnog servisa ovo su rezultati popisa kada je u pitanju droga koja nedostaje, odnosno koja nije pronađena:

1. U pravosnažno okončanom predmetu, pronađene su četiri providne kesice, od čega dvije prazne a u dvjema se nalazi po jedan mali zamotuljak. Po presudi od okrivljenog su oduzeta 8,62g heroina;

2. U predmetu koji je u radu nije pronađena vrećica marihuane u količini od 7,692g.

3. U pravosnažno okončanom predmetu nije pronađena konoplja u količini od 177,68g.

4. U pravosnažno okončanom predmetu nijesu pronađena tri zamotuljka marihuane u količini od 0,862g, 1,492g, i 58,503g.

5. U predmetu koji nije pravosnažno okončan, nedostaje 9,726g kokaina.

U predmetu koji je pravosnažno okončan 11. jula 2019, po knjizi oduzetih stvari po kojoj se upoređuju stvari predate na čuvanje, spisi se sastoje od šest foldera-registratora i jednog paketa, a pronađen je jedan paket i četiri foldera-registratora. Dakle komisija je konstatovala da nedostaju dva foldera iz tog predmeta. Spis se nalazio u prostoriji u kojoj je izvršen upad odnosno gdje je pronađen otvor za podzemni prolaz.

Kada je u pitanju oružje, utvrđeno je da nedostaje ukupno 13 pištolja, tri pištolj-revolvera i tri puške od čega je iz pravosnažno okončanih predmeta: šest pištolja, tri pištolja-revolvera i dvije puške.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.