Netanyahu priznao da je međunarodni pritisak na Izrael sve veći i rekao: Rat ne može biti pravedniji

Netanyahu priznao da je međunarodni pritisak na Izrael sve veći i rekao: Rat ne može biti pravedniji

U govoru diplomiranim izraelskim vojnim oficirima u četvrtak, izraelski premijer Benjamin Netanyahu je priznao da je Izrael pod sve većom globalnom kontrolom zbog svoje petomjesečne ofanzive na Gazu.

Međutim, rekao je da Izrael neće posustati pod pritiskom i da će ići naprijed ka "potpunoj pobjedi".

"Postoji međunarodni pritisak i on se povećava. Ali, upravo kada se pojača međunarodni pritisak, moramo da zbijemo redove među sobom. Moramo se zajedno suprotstaviti pokušajima da se zaustavi rat", rekao je Netanyahu.

Dodao je vojnicima i oficirima da su oni usred rata "koji ne može biti pravedniji".

U Pojasu Gaze od početka rata 7. oktobra ubijeno je više od 30.000 ljudi, većinom žena i djece.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.