Šaranović odbija da odgovori ko je naredio policijsku opsadu Cetinja

Šaranović odbija da odgovori ko je naredio policijsku opsadu Cetinja

Od ranog jutra jake snage MUP-a bile angažovane u Prijestonici, kao da je proglašeno vanredno stanje

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović oglušio se na pitanja Pobjede i odbio da odgovori zbog čega je od ranih jutarnjih sati na Cetinju bilo skoncentrisano više od 200 policajaca uz dodatni angažman pripadnika Interventne jedinice koji su obezbjeđivali zgradu Skupštine opštine u kojoj se održavala sjednica državnog poarlamenta.

PARLAMENTCETINJE

,,Što je razlog angažovanja velikog broja pripadnika piolicije na Cetinju? Da li je policija imala operativna saznanja o eventualnim, mogućim, neredima tokom današnjeg okupljanja? Zašto su pripadnici policije, i po završenom protestu, u velikoj mjeri ostali angažovani na Cetinju?“ Ta tri pitanja poslata su na mejl ministra unutrašnjih poslova, ali nije bilo odgovora iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Prema informacijama Pobjede, još aktuelni direktor Uprave policije Zoran Brđanin je na službenom putu van Crne Gore, pa je rukovođenje jedinicama policije preuzeo pomoćnik za sektor opšte nadležnosti Dragan Gorović.

gorovi

Novinari Pobjede koja je od ranog jutra bila na Cetinju svjedočila je angažovanju ogromnog broja policiajaca koji su doveženi u Prijestonicu u više od 60 policijskih kombija i džipova?! Na tri pozicije pripadnici Interventne jedinice obezbjeđivali su zgradu parlamenta Prijestonice, a dva kordona policajaca opremljenih za razbijanje protesta stojali su ispred nekih tri stotine demonstranata koji su se okupili u znak protesta zbog skaradnih riječi koje je, svojevremeno, uputio tadašnji lider Demokrastkog frona a danas predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

Današnja demonstracija policijske brojnosti na Cetinju, uz vanredna zaustavljanja i pretzrese vozila koja su dolazila ujutru u grad ličila je na neku vrstu opsade Cetinja, kao da su postojala operativna saznanja o planiranim neredima.

No, osim oštrih riječi i skandiranja ,,Mandiću-fašisto“ nijesu zabilježeni bilo kakvi incidenti prije i tokom sjednice Skupštine Crne Gore.

Jake policijske snage ostale su da patroliraju Cetinjem i dva sata nakon završetka sjednice državnog parlamenta. D.Đ.

CETINJEPOLICIJA

 

protestict

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.