MEDOJEVIĆ O OBAVEZNICAMA

MEDOJEVIĆ O OBAVEZNICAMA

U laži su kratke noge, ali velika provizija

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević izjavio je da premijer Milojko Spajić opet laže vezano za emitovanje državnih obaveznica.

SPAJIĆ O ZADUŽENJU: Jedina relavantna kamatna stopa 5,88 odsto, nijedan euro iz emisije obveznica neće biti iskorišćen na tekuću potrošnju

Vlada emitovala obveznice, zaduženje 750 miliona dolara

“Opet laže. Crna Gora kao emitent obveznica mora 2031. da plati donosiocu obveznica 1,22 milijarde američkih dolara. Svot aranžman je sklopljen na samo dvije godine. I ako američki dolar ojača, banka neće preuzimati rizik promjene kursa, i Crna Gora ce morati da se vrati na amarički dolar i kamatu 7,25. Rizik za Crnu Goru je više desetina miliona evra. Neka Spajić objavi ugovor o svot aranžmanu, ako smije”, poručio je Medojević na FB.

Izvor:VOP

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.