Volonteri Mirovnog korpusa unaprijediće kvalitet učenja engleskog jezika

Volonteri Mirovnog korpusa unaprijediće kvalitet učenja engleskog jezika

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Mirovni korpus potpisali su danas Memorandum o razumijevanju.

Memorandum su potpisale ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović i vršiteljka dužnosti direktorice Mirovnog korpusa za Albaniju i Crnu Goru, gđa Meredit Dalton.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, dokument podrazumijeva saradnju na razvoju projekata i realizaciji aktivnosti u oblasti nastave engleskog jezika, koje je identifikovalo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, a podržava Mirovni korpus, obezbjeđivanjem volontera u cilju rješavanja lokalnih i nacionalnih prioriteta i postizanju održivih rezultata.

Osim podrške u realizaciji nastave na engleskom jeziku, volonteri sa nastavnicima rade takođe na angažovanju mladih u vannastavnim klubovima, obrazovnim kampovima i sportskim programima, čiji je cilj kulturna saradnja i razvijanje određenih sposobnosti kod učenika.

Nova grupa od sedam volontera položila je zakletvu u decembru 2023. godine i raspoređena je u sljedeće škole: JU OŠ ,,Mahmut Adrović” Petnjica; JU OŠ ,,Vukašin Radunović”, Berane; JU OŠ ,,Bratstvo-jedinstvo”, Skarepača (Rožaje); JU OŠ ,,Džafer Nikočević”, Gusinje; JU OŠ ,,Vuko Jovović”, Danilovgrad, JU OŠ ,,Aleksa Ðilas Bećo”, Mojkovac i JU OŠ ,,Milija Nikčević”, Nikšić.

Angažman volontera Mirovnog korpusa u Crnoj Gori doprinosi unapređenju kvaliteta učenja engleskog jezika u crnogorskim školama, naročito u manje razvijenim sredinama na sjeveru države.

Aktivnosti predviđene ovim Memorandumom su u potpunosti u skladu sa prioritetima Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija u vezi sa unapređenjem kvaliteta učenja engleskog jezika, posebno zbog činjenice da su volonteri dodijeljeni školama kojima je to najpotrebnije.

“Činjenica da je Crna Gora 142. država u kojoj Mirovni korpus sprovodi svoj program govori o značaju ovog programa i vrijednostima na kojima je zasnovan”, navedeno je u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Potpisivanju je prethodio sastanak sa Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorkom SAD u Crnoj Gori, i predstavnicima Mirovnog korpusa, na kojem su u kontruktivnoj atmosferi razmatrane mogućnosti za unapređenje i jačanje postojeće saradnje.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.