Uhapšeno pet osoba u Srbiji zbog šverca kokaina iz Španije, Holandije i Belgije

Uhapšeno pet osoba u Srbiji zbog šverca kokaina iz Španije, Holandije i Belgije

U Srbiji je uhapšeno pet osoba zbog krijumčarenja 70 kilograma kokaina iz Španije, Holandije i Belgije, saopštilo je u utorak Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da su D.K, V.V, I.P, M.V. i L.S. u periodu od 6. aprila 2023. do 5. marta 2024. sa teritorije Španije, Holandije i Belgije prenosili kokain radi prodaje u Srbiju i zemlje Zapadne Evrope.

"Organizovana kriminalna grupa u okviru koje su bili i uhapšeni ovom prilikom (5. marta), sastojala se od još četiri lica i to: B.B, D.R, Đ.S. i D.A, koji su državljani Srbije, a nalaze se u pritvorima na teritoriji Srbije, Savezne Republike Njemačke i Francuske", piše u saopštenju.

Privedeni u Srbiji će biti saslušani u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti donijeta odluka o pokretanju istražnog postupka.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.