Šolc: Nove nuklearne elektrane nemaju smisla za Njemačku

Šolc: Nove nuklearne elektrane nemaju smisla za Njemačku

Ako neko sada odluči graditi nuklearnu elektranu, ona će biti spremna za 15 do 20 godina prema trenutnom vremenu izgradnje. Morali bismo do tada riješiti sve naše probleme, rekao je Šolc odgovarajući na pitanje učenika tokom sesija pitanja i odgovora u centru stručnih škola u južnoj Njemačkoj.

On je kazao da struja koja dolazi iz nuklearnih elektrana košta višestruko više od struje iz vjetra, solarne energije ili drugih proizvodnih izvora, prenosi Mina biznis.

Osim toga, rezerve urana su ograničene.

- Ako pogledate unazad 20 godina i vidite ko je donio jeftiniju i efikasniju odluku o proizvodnji električne energije, to će biti naša zemlja, naveo je Šolc.

U nacrtu svog novog političkog programa, Hrišćansko-demokratska unija (CDU) - njemačka konzervativna opoziciona stranka - zagovara korišćenje nuklearne energije i želi se usredsrediti na nuklearne elektrane četvrte i pete generacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.