Njemačka: Naoružana žena savladana, nema povrijeđenih

Njemačka: Naoružana žena savladana, nema povrijeđenih

Nakon nekoliko sati okončana je talačka kriza u krugu bolnice u njemačkom gradu Ahen. Prema riječima jednog od očevidaca sa lica mjesta, 65-godišnja žena bila opasana dinamitom kada je uzela taoce.

Oblast je bila okružena teško naoružanom policijom sa šljemovima, zaštitnim prslucima i automatima, a ulice su zatvorene. Specijalne jedinice iz Kelna su na putu ka lokalitetu.

Mediji pišu da se žena zabarikadirala u sobi za pacijente, ali da je nejasno da li u sobi ima drugih ljudi.

Bolnica Luiz u Ahenu je protestantska bolnica sa 378 kreveta i dvanaest specijalističkih odjeljenja.

U bolnici radi oko 1.600 zaposlenih.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.