Roditelji dječaka bjelopoljske škole
SUTIVAN SKOLA/ - MILOVAN NOVOVIĆ

Roditelji dječaka bjelopoljske škole "9. maj": Prošli smo golgotu, naš sin je nevin optužen

Zbog svih dešavanja njegovi roditelji obratili su se "Danu" ukazujući da su prošli kroz pravu golgotu zbog situacije u vezi sa njihovim sinom i poželjeli da se to nikome više ne desi. Ističu da i pored preživljenih muka osjećaju satisfakciju jer su svi nadležni organi i institucije ustanovili da od toga slučaja nije bilo ništa i da je njihov sin bezrazložno bio optužen.

– Nama nije cilj da na ovaj način bilo čemu doprinesemo da se bilo ko nađe prozvanim, ali jedino što želimo jeste da kažemo da je naš sin u svemu bio nevin i optužen bez ijednog valjanog dokaza. Da je sve što se izdešavalo bilo netačno i neistinito. Da je bio optužen bez razloga ali da je on, ali i čitava porodica iz svega izašli zdravi. Prije svega da je naš sin prošao bez trauma i da normalno pohađa nastavu, druži se sa svojim školskim drugovima i polako zaboravlja sve ono šta mu se desilo, navode roditelji.

Ima, kako kažu u školi, odličnu komunikaciju sa đacima i nastavnicima. I ono što je važno, postiže i bolje uspjehe u školi, kažu roditelji dječaka.

Poručuju da je navažnije u svemu da je dokazano da nije nikom prijetio, da nije bilo ništa od onih, kako kažu, monstruozno saopštenih tvrdnji da je navodno imao neki spisak svojih školskih drugova.

– Najvažnije za nas jeste da on to nije uradio.Da je potpuno čist u svemu ovome, da se skine ljaga, neopravdano nanijeta našoj porodici. Imamo potvrdu od policije (nema nijednog dokaza), tužilaštva (nema dokaza), Centra za socijalni rad da se nije ništa desilo od onoga o čemu je govoreno, a od strane zdravstvenih radnika da naš sin nema nikakvih zdravstvenih problema. Kako se u tom izvještaju psihijatrijskom kaže, on nije učesnik svih tih dešavanja i da nakon svega se stiče utisak da on to nije niti bi ikad uradio. Takođe, imamo i potvrdu iz Kancelarije zaštitnika ljudskih prava, odnosno ombdusmana, koji je dao dio kritičkih osvrta na proceduru koja je sprovedena u školi i Centru za socijalni rad, kazali su za "Dan" roditelji dječaka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.