Viši sud privodi kraju popis nestalih dokaza: Uskoro će se znati šta fali u depou
Dan

Viši sud privodi kraju popis nestalih dokaza: Uskoro će se znati šta fali u depou

Popis dokaza koji su nestali iz depoa Višeg suda trebalo bi uskoro da bude okončan, saopštila je za "Dan" portparol tog suda Marija Raković. Odgovor je uslijedio nakon nekoliko urgencija Osnovnog državnog tužilaštva, koje vodi istragu, i pola godine od otkrivanja tunela koji je vodio od stana u obližnjoj zgradi do depoa Višeg suda.

Taj stan je iznajmljen dva mjeseca prije nego što je tunel otkriven. Prokopani tunel mogao je biti korišćen za bjekstvo nekog od zatvorenika ili za likvidacije, pretpostavljaju istražitelji.

U dosadašnjoj istrazi otkriveno je da su u kopanju tunela učestvovali državljani Srbije Vladimir Erić (32), Veljko Marković (32), Milan Marković (53) i Dejan Jovanović (30). Ministarstvo pravde Crne Gore zatražilo je u oktobru od Ministarstva pravde Kraljevine Švedske izručenje Erića, koji je uhapšen u toj zemlji i određen mu je ekstradicioni pritvor. Za umiješanost u obijanje depoa podgoričkog Višeg suda osumnjičeni su i Katarina Baćović, Nikola Milačić, Ivica Piperović i Marijan Vuljaj, koji su 13. januara ove godine pušteni na slobodu jer je Vrhovni sud odbio predlog tužilaštva da im se produži pritvor.

Nalogodavci i finansijeri kopanja tunela do depoa Višeg suda, kao ni motivi za izvršenje ovog krivičnog djela, još nisu poznati.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.