Napadaču pritvor zbog teških krađa

Napadaču pritvor zbog teških krađa

Osnovni sud u Podgorici odredio je pritvor osumnjičenom za krađu automobila do mjesec dana. Z.V. je u žižu javnosti dospio nakon što je napao policajca na radnom mjestu, i tom prilikom mu zadao teške tjelesne povrede. On je bio priveden zbog više teških krađa, a po sopstvenom kazivanju bavljenje kriminalom vidi kao izvor prihoda.

"Rješenjem sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici određen je pritvor prema osumnjičenom Z.V. zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo teška krađa u sticaju sa krivičim djelom oduzimanje vozila, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ukoliko se nađe a slobodi ponoviti krivično djelo. Osumnjičeni Z. V. javnosti poznat kao lice koje se tereti da je za vijeme zadržavanja u pritvorskim jedinicama po navedenim krivičnim djelima, napalo službenika Uprave policije M.R. koji je zadobio teške tjelesne povrede", saopšteno je iz Osnovnog suda.

Ističu da se radi se o licu koje je liječeni heroinski zavisnik.

"Ranije višestruko osuđivan između ostalog za krivična djela protiv imovine i to u relativno kratkom vremenskom periodu, lošeg je imovnog stanja, a po sopstvenom kazivanju vršenje krivičnih djela vidi kao izvor prihoda, što po mišjenju sudije za istragu predstavija posebne okolnosti koje ukazuju na realnu bojazan da bi osumjičeni u slučaju da se nađe na slobodi mogao ponoviti krivično djelo", kaže se u saopštenju.

Pritvor osumnjičenom po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.