Ervin Ibrahimović

Ibrahimović čestitao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

"CG i BiH moraju nastaviti da razvijaju dobrosusjedske odnose i međusobno se pomažu na putu ka EU"

Ervin Ibrahimović, predsjednik Bošnjačke stranke, čestitao je u ime BS i u svoje lično ime građankama i građanima Bosne i Hercegovine 1. mart, Dan nezavisnosti.

"Generaciji koja je na referendumu 29. 02. i 01. 03. 1992. godine izglasala nezavisnost ove vjekovima trajuće države koju je, kasnije, odbranila u jednom od najtragičnijih sukoba u novijoj evropskoj istoriji, današnja generacija političara, ali i građanki i građana Bosne i Hecegovine duguje da Bosnu i Hercegovinu uredi kao demokratsku, građansku i prosperitetnu državu svih njenih građana i kao takvu je uvede u Evropsku uniju, kao zajednicu naprednih država i naroda kojoj država Bosna i Hercegovina, sa svim narodima koji u njoj žive, i pripada.

Crna Gora i Bosna i Hercegovina, kao dvije susjedne, nezavisne države bez otvorenih pitanja koje su opredijeljene ulasku u EU, moraju nastaviti da razvijaju sveobuhvatne dobrosusjedske odnose i međusobno se pomažu na putu pristupanja EU, a bošnjački narod može i treba biti most za brži i sadržajniji razvoj tih odnosa", navodi Ibrahimović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.