Francuska: Osam policajaca povrijeđeno u sukobu sa farmerima

Francuska: Osam policajaca povrijeđeno u sukobu sa farmerima

Osam policajaca povrijeđeno je tokom sukoba sa farmerima na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Parizu.

Nekoliko stotina farmera probilo je juče policijski kordon i upalo u paviljon sajma u kojem se nalazio francuski predsjednik Emanuel Makron.

Poljoprivrednici su zviždali i skandirali "Makron mora da podnese ostavku!", a potom su policajce gađali jajima.

Policajci su poljoprivrednike bacili na zemlju i tom prilikom uništili izložbene štandove na sajmu.

Privedeno je šest osoba, uključujući tri zbog napada na vladine zvaničnike, piše list "Le Figaro".

Poljoprivrednici u Francuskoj protestuju od januara, blokirajući autoputeve i bacajući stajnjak i otpad ispred vladinih institucija širom zemlje, a skupovi su se donekle smirili posljednjih sedmica.

Oni zahtijevaju priznavanje značaja njihove profesije i osuđuju poljoprivrednu politiku vlade, za koju kažu da ih čini nekonkurentnim.

Posebno se protive uvozu jeftinih poljoprivrednih proizvoda, ograničenju korišćenja vode za navodnjavanje, povećanju cijena dizel goriva, kao i restriktivnim mjerama zaštite životne sredine i rastućem finansijskom opterećenju.

Izvor:Le figaro;Mpoprtal

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.