Zelenski potpisao ukaz: Stranci mogu u vojsku Ukrajine
Volodmir Zelenski

Zelenski potpisao ukaz: Stranci mogu u vojsku Ukrajine

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je ukaz, koji je danas objavljen na njegovom zvaničnom sajtu.

Tim ukazom se strancima dozvoljava da služe u nacionalnoj gardi Ukrajine.

Ista opcija postaće dostupna i za osobe bez državljanstva, prenose "RIA Novosti".

O tome da strani državljani sa Zapada već ratuju na strani Ukrajine Moskva govori više od godinu dana. Upravo danas Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je informaciju da je prikupilo dokaze da su se u Avdejevki borili strani plaćenici, dok su iz DNR-a nedavno za TASS poručili da su u tom gradu, na uniformama nekih poginulih vojnika, pronađeni američki i poljski amblemi.

Pojedini mediji pisali su da su prvi talas plaćenika činili državljani iz zemalja u kojima se govori engleski jezik ili iz država bivšeg SSSR-a.

Međutim, u Harkovu su tako, na primjer, razotkriveni francuski plaćenici, nakon čega je Ministarstvo odbrane te zemlje samo poručilo da je Francuska demokratska zemlja, koja ne može braniti svojim građanima šta da rade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.