Specijalni izaslanik Francuske za ZB: Rad Vlade u prvih sto dana impresivan
SPECIJALNI IZASLANIK RENE TROKAZ SA MILOJKOM SPAJIĆEM/ - DJORDJE CMILJANIC, VLADA

Specijalni izaslanik Francuske za ZB: Rad Vlade u prvih sto dana impresivan

Rad Vlade u prvih sto dana je impresivan. Crna Gora isporučuje rezultate i kao takva uzor je svima u regionu i šire, poručio je specijalni izaslanik Francuske za Zapadni Balkan Rene Trokaz koji se danas sastao sa premijerom Milojkom Spajićem.

Na sastanku je ocijenjeno da su odnosi Crne Gore i Francuske na najvišem nivou te da će se dinamičan politički dijalog odraziti na uspješniju ekonomsku saradnju. Na tom planu, kako je ocijenjeno, snažan doprinos daće i potpisivanje međudržavnog sporazuma koji je dogovoren tokom susreta premijera Spajića sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Spajić je upoznao specijalnog izaslanika Trokaza sa aktivnostima na planu evropske integracije i ocijenio da bi ukoliko nastavi ovom dinamikom, Vlada mogla da računa na zatvaranje značajnog broja poglavlja do kraja godine.

– Članstvo u Evropskoj uniji vidimo prije svega kao priliku za duboku ekonomsku integraciju koja će donijeti veće šanse našoj privredi ali i podržati ambicije Vlade za unaprjeđenjem standarda svih građana. Dosljedno sprovodimo program. Ni milimetar ne odstupamo od onoga što smo obećali našim građanima i našim partnerima u Evropskoj uniji – poručio je premijer.

– Vidimo ozbiljne pomake u Crnoj Gori. Popis je, između ostalog, sproveden briljantno. To je model političke kulture koji treba njegovati na ovim prostorima – istakao je Trokaz.

On je ukazao na potrebu bolje saobraćajne povezanosti među zemljama u regionu i istakao da je uloga Crne Gore veoma važna na planu očuvanja stabilnosti i daljeg prosperiteta zemalja Zapadnog Balkana.

– Francuska u Crnoj Gori vidi snažnu polugu za evropsku perspektivu svih zemlja u okruženju – poručio je Rene Trokaz specijalni izaslanik Francuske za Zapadni Balkan.

Na sastanku je bilo riječi o realizaciji infrastrukturnih projekata a na tom planu, ocijenio je premijer Spajić – 2025. godina biće najvažnija godina za Crnu Goru.

– U 2025. godini očekujemo veliki infrastrukturni zamajac u Crnoj Gori, posebno kada je riječ o saobraćajnoj infrastrukturi – poručio je on.

Sagovornici su ocijenili da postoji prostor za intenziviranje saradnje Crne Gore i Francuske u brojnim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u domenu saobraćaja, infrastrukture i turizma.

Sastanku je prisustvovala ambasadorka Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.