Spajić, Vuković i Jakšić Stojanović sjutra sa prosvjetarima

Spajić, Vuković i Jakšić Stojanović sjutra sa prosvjetarima

Premijer Milojko Spajić, ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i ministar finansija Novica Vuković sastaće se sjutra u 17 sati, sa predstanicima Glavnog odbora Sindikata prosvjete kako bi razgovarali o trenutnoj situaciji u sektoru obrazovanja, zbog toga što danas u oko 160 osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori nije bilo nastave jer su zaposleni stupili u štrajk.

Iako je ovaj sastanak bio zakazan za srijedu održaće se sjutra zbog aktuelnih dešavanja.

Prosvjetari su se odlučili na štrajk jer nisu uspjeli da postignu dogovor sa predstavnicima Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija oko povećanja plata. Iz resora Anđele Jakšić Stojanović su poručili da se rješenja postižu dijalogom, a ne jednostranim akcijama. Roditelji negoduju zbog ove odluke prosvjetara jer ne znaju kuda će sa djecom.

Premijer Milojko Spajić pozvao je danas prosvetne radnike da razgovaraju sa Vladom, i istakao da nema potrebe za štrajkom, te da Vlada neće popustiti da pod pritiskom promijeni odluke.

Svjesni su, rekao je on, velikih odgovornosti koje prosvjetari imaju.

“Upravo zbog toga želimo da promijenimo Zakon. Možemo da 100 odsto garantujemo uvećanje od 15 odsto neto zarade od 1. septembra ove godine. Mislim da je to jako razumno, da negdje garantuje svima da će ne samo biti ispunjeni njihovi zahtjevi od 10 odsto, nego i povećani. Zato je meni malo nejasno zašto bi neko sad protestovao i išao u štrajk, jer time gube samo djeca”, kazao je Spajić, dodajući da smatra da nema potrebe za takvim potezima sindikata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.