Ministarstvo prosvjete: Nastava se realizuje u 104 škole

Ministarstvo prosvjete: Nastava se realizuje u 104 škole

Od 22 predškolske ustanove na nivou Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ima informacije o 19 ustanova od kojih se u 15 predškolskih ustanova rad odvija redovno, dok se djelimično rad realizuje u 4 ustanove

Nastava se realizuje u 104 osnovne škole, od čega u 76 u punom kapacitetu, dok u 28 djelimično, dok nastave nije bilo u 32 ustanove, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

- Kada je riječ o srednjim školama, od 44 škole od kojih je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija u ovom trenutku dobilo infomacije (od ukupno 50 škola na nivou Crne Gore),  38 škola realizuje nastavu (od čega 24 u punom kapacitetu, a 14 djelimično), dok se u 6 škola ne sprovodi nastavni proces - dodali su u saopštenju.

Od 13 državnih muzičkih škola, kako navode, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ima informacije o 8 muzičkih škola, od kojih  se u  4 ustanove rad  odvija redovno,  djelimično se rad realizuje u 2 ustanove, dok se u 2 ustanove ne odvija nastava.

- Od 22 predškolske ustanove na nivou Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ima informacije o 19 ustanova od kojih se u 15 predškolskih ustanova rad odvija redovno, dok se djelimično rad realizuje u 4 ustanove - dodaje se.

Učenički i studentski domovi i resursni centri rade redovno.

- Prema navedenim podacima, koji su trenutno dostupni Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, jasno je da informacija koju je u medijima danas plasirao predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore  o 160 škola koje su obustavile nastavni proces, ne odgovara stvarnoj situaciji na terenu -istakli su.

Ističu da će uložiti sve napore da se što prije uspostavi redovni nastavni proces u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama.

- U isto vrijeme,  zahvalni smo svim direktorima koji su organizovali nastavu u svojim školama i svim prosvjetnim radnicima kojima je, uprkos svemu, interes djece na prvom mjestu - zaključuju u saopštenju.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.