Mali broj učenika na nastavi, nervoza među prosvjetarima
OŠ "Sutjeska" (Foto: rtcg.me)

Mali broj učenika na nastavi, nervoza među prosvjetarima

Počeo je štrajk prosvjetnih radnika u skoro 160 škola u Crnoj Gori. Ispred većine podgoričkih škola jutros veoma mali broj učenika. Nastavnici koji nijesu u štrajku su u učionicama, dok se ostali okupljaju u dvorištima i zbornicama.

Ispred OŠ "Sutjeska" okupili su se nastavnici koji štrajkuju. Mali broj đaka ušao je u školu na predavanja. Ostali đaci nijesu ni došli jer su putem vajber grupa obaviješteni da neće biti nastave.

Među prosvjetarima može se osjetiti velika nervoza, a oni sa kojima smo neformalno razgovarali, kažu da su razočarani i ogorčeni jer su natjerani na ovaj postupak.

U elektrotehničkoj školi “Vaso Aligrudić” nastava je počela za one nastavnike koji nisu u štrajku.

U sedam sati je mali broj učenika bio ispred škole. Nastavnici koji su u štrajku u školi su od 8 sati i ostaće 4 sata.

Dvorište OŠ "Maksim Gorki" prazno je prije nastave koja je trebalo da počne u 7:30 h.

Djeca jutros nisu došla na nastavu.

Prosvjetni radnici u skoro 160 škola danas su počeli štrajk, nakon što juče nije postignut dogovor predstavnika Sindikata prosvjete i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija o mogućem povećanju plata.

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.