Blokada aerodroma širom Njemačke: Zaposleni Lufthanze najavljuju novi štrajk

Blokada aerodroma širom Njemačke: Zaposleni Lufthanze najavljuju novi štrajk

Štrajk zemaljskog osoblja Lufthanze početkom februara izazvao je otkazivanje 900 od 1.000 planiranih letova. Zemaljsko osoblje njemačke avio-kompanije Lufthanza nastaviće u utorak štrajk, tražeći povećanje plata, saopštio je danas sindikat Verdi.

Sindikat je naveo da će štrajk koji će trajati do srijede obuhvatiti aerodrome u Frankfurtu, Minhenu, Hamburgu, Berlinu, Dizeldorfu, Kelnu i Štutgartu. Zemaljsko osoblje je među nekoliko grupa radnika Lufthanze za koje su u toku pregovori za usaglašavanje kolektivnog ugovora, prenio je Rojters.

Sindikat Verdi zahtijeva povećanje plata od 12,5 odsto za 25.000 radnika Lufthanze ili povećanje od najmanje 500 eura mjesečno za period od 12 mjeseci, kao i jednokratnu isplatu u iznosu od 3.000 eura za ublažavanje posljedica inflacije.

U Njemačkoj su od početka ove godine radnici u vazdušnom saobraćaju, javnom gradskom prevozu i na željeznici održali niz štrajkova, tražeći povećanje plata i bolje uslove rada.

Štrajk zemaljskog osoblja Lufthanze početkom februara izazvao je otkazivanje 900 od 1.000 planiranih letova, čime je bilo pogođeno oko 100.000 putnika.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.