Proljećni pazar od 7. maja na Trgu nezavisnosti

Proljećni pazar od 7. maja na Trgu nezavisnosti

Proljećni pazar počeće 7. maja na Trgu nezavisnosti - saopšteno je iz Glavnog grada.

Oni su kazali da će sve do 21. maja biti upriličen raznovrstan kulturno-umjetnički program sa gastronomskom ponudom.

Tim povodom danas je organizovana konferencija za medije na kojoj je predstavljen koncept i program Proljećnog pazara koji, kako je poručeno, predstavlja važan segment turističke ponude grada, a svojim programskim kvalitetom ne zaostaje za sličnim manifestacijama u regionu.

- Proljećni pazar je još jedan pokazatelj da gradska uprava u kontinuitetu realizuje programe iz oblasti kulture, zbog čega je Podgorica grad koji u tom smislu živi tokom cijele godine - kazala je v.d. rukovoditeljke Službe gradonačelnice Jelena Radović.

Ona je istakla da iz godine u godinu rade na unaprjeđenju organizacije, raznovrsnosti programa i dostupnosti sadržaja na više lokacija.

- Želimo da maksimalno podržimo lokalne proizvođače, odnosno lokalnu privredu- pa se tako i ovog puta montažni objekti- kućice građanima ustupaju potpuno besplatno - kazala je Radović.

Direktor Turističke organizacije Podgorice Dragan Grnović kazao je da je Javni poziv za ustupanje na korišćenje kućica uspješno završen, da će ugovori biti potpisani danas i da očekuje da će građani i posjetioci Podgorice biti zadovoljni.

- Pazar nas obavezuje da iz godine u godinu radimo na njegovom unapređenju, a to prepoznaju i društveno- odgovorne kompanije, pa nam je ove godine glavni sponzor u realizaciji Erste banka. Uvjereni smo da će građani i posjetioci Podgorice uživati u ponudi i kulturno-zabavnim sadržajima - kazao je Grnović.

Dodao je da Podgorica bilježi pozitivan rast kada je u pitanju turistička ponuda i broj posjeta turista i najavio da će tokom ovog mjeseca, osim Proljećnog pazara, 17. maja biti održan Salon vina, a 26. maja Festival folklora koji će okupiti 500 folkloraša.

Predstavljajući program ovogodišnjeg Proljećnog pazara PR Sekretarijata za kulturuJelena Đurđić Tomovićkazala je da sugrađane i posjetioce Podgorice očekuju koncerti popularnih domaćih i regionalnih izvođača, događaji za najmlađe, DJ nastupi ali i nastupi podgoričkih bendova.

- Manifestacija će svečano biti otvorena u utorak, 7. maja, u 19 časova, nastupom poznatog KIC POP HORA, a od 21 čas publiku će zabavljati KIRA BEND. Svakako, tu su i neka od popularnih regionalnih imena čiji nas koncerti očekuju: Abba tribute bend, koji će nastupiti 9. maja, diva sevdaha Amira Medunjanin, miljenica Podgoričana, koja će nastupiti 11. maja, i Željko Samardžić, prepoznatljivo regionalno muzičko ime, upotpuniće svečanost Dana nezavisnosti naše države 21. maja - kazala je Đurđić Tomović.

Istakla je da će pored pomenutih nastupiti i domaći izvođači i to: Bane Nedović, Nina Žižić, Tina Džankić, bend VIS TETRA, Marija Božović, Edis Agić, Forte bend i Nemanja Petrović.

- I ove godine, neizostavan dio Proljećnog pazara su i program za najmlađe u okviru kojih će nastupiti Hor “Zvjezdice”, Plesni klub Sonrisa, mališani iz Osnovne škole 21. maj, i vrtića “Naše malo kraljevstvo”, Animatori “Rent a party”, Valentina i Zvjezdice kao i mnogi drugi” - dodala je ona.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.