Božović: U ponedjeljak počinje štrajk, od nas je traženo da ga odložimo

Božović: U ponedjeljak počinje štrajk, od nas je traženo da ga odložimo

U petak je ponovljena ponuda za prosvjetare koja podrazumijeva uvećanje zarade u neto iznosu od minimum 15 odsto, najkasnije od kraja trećeg kvartala tekuće godine

Predsjednik Sindiokata prosvjete Crne Gore Radomir Božović saopštio je nakon večerašnjeg sastanka da će u ponedjeljak početi štrajk prosvjetnih radnika. Podsjećamo, u Ministarstvu  prosvjete, nauke i inovacija večeras je održan  sastanak sa predstavnicima Sindikata prosvjete koji su štrajk prosvjetara najavili za sjutra.

- Od nas je traženo da odložimo štrajk, mi ne možermo da odložoimo. Samo tražimo ono što je potpisano Granskim kolektivnim ugovorom i "ništa preko toga" - rekao je Božović.

Iz  MPNI su ranije pozvali Sindikat prosvjete da nastave pregvore i da pokušaju  da nađu održivo rješenje. U fokusu su i interesi i roditelja i đaka.

U petak je ponovljena ponuda za prosvjetare  koja podrazumijeva uvećanje zarade u neto iznosu od minimum 15 odsto, najkasnije od kraja trećeg kvartala tekuće godine.

Podsjećamo, predstavnici Sindikata prosvjete i Vlade pregovarali su  povodom zahtjeva prosvetara za povećanje zarada za deset odsto, šta je određeno Granskim kolektivnim ugovorom koji su potpisali sa 43. Vladom.

Prema tom dogovoru, njima je u januaru zarada trebala da bude uvećana za deset odsto.

Budući da Vlada Milojka Spajića ne priznaje odredbe potpisanog Ugovora, prosvjetari su prošle semdice odraži protest sa kojeg su poručili da ukoliko se ne ispune obaveze koje država ima prema njima, spremni su da idu u štrajk.

 Uskoro opširnije...

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.