Istraživanja: Rad od kuće ima zdravstvenih prednosti

Istraživanja: Rad od kuće ima zdravstvenih prednosti

Istraživanje je uključivalo pregled gotovo 2.000 akademskih radova o radnim mjestima nakon pandemije kovida-19, javlja Gardijan

Rad od kuće omogućava ljudima da jedu zdravije, da se osjećaju manje pod stresom i imaju niži krvni pritisak, navodi se u istaživanju britanske Agencije za bezbjednost zdravlja (NHS) i naučnika sa univerziteta Kings koledž (King‘s College) u Londonu.

Istraživanje je uključivalo pregled gotovo 2.000 akademskih radova o radnim mjestima nakon pandemije kovida-19, javlja Gardijan.

Prelazak na rad kod kuće tokom kovida bio je povezan „sa povećanjem unosa povrća, voća, mliječnih proizvoda i grickalica, dok je istraživanje pokazalo da su mladi i žene najviše popravili ishranu.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.