Podnijeta krivična prijava protiv vođe navijačke frakcije Partizana: Spriječeno izvršenje teškog krivičnog djela

Podnijeta krivična prijava protiv vođe navijačke frakcije Partizana: Spriječeno izvršenje teškog krivičnog djela

Službenici Uprave policije podnijeli su Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv S. B. (31) iz Beograda, pripadniku jedne od navijačkih grupa iz Beograda, odnosno frakcije navajača Partizana ''Vandal Boys'' i povratniku u vršenju krivičnih djela, zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave.

Kako su precizirali u saopštenju, tokom januara je, prilikom preduzimanja policijsko tužilačkih mjera i radnji, izvršen  pretres stana i drugih prostorija na jednoj lokaciji u Nikšću, te pronađeno vatreno oružje – pištolj sa prigušivačem i municijom, veći broj predmeta i tragova, kao i lična dokumenta koja su izdala nadležni organi Republike Slovenije na ime D. J, rođen 1991.godine.

“U koordinaciji sa osnovnim državnim tužiocem u Nikšiću izvršena su potrebna vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu i preduzeto više operativno taktičkih mjera i radnji sa ciljem identifikacije izvršioca krivičnih djela i obezbjeđenje dokaza neophodnih za pokretanje krivičnog postupka. U razmjeni obavještajnih podataka sa partnerskim službama na nacionalnom i regionalnom nivou, utvrđeno je da je izvršilac ovih krivičnih djela osumnjičeni S. B. koristio falsifikovana dokumenta koja su izdala nadležni organi Republike Slovenije, prilikom boravka u Nikšiću tokom septembra, kada je iznajmio stan u tom gradu, u kojem je boravio i skrivao se”, naveli su iz UP.

Upravo u tom stanu je, kako ističu, pronađeno vatreno oružje sa prigušivačem, kao i drugi predmeti koje je osumnjičeni koristio.

” Prikupljeni podaci ukazuju da se radi o osobi koja je pripadnik jedne od navijačkih grupa iz Beograda, odnosno frakcije navajača Partizana “Vandal Boys” i povratniku u vršenju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, krivičnih djela sa elementima nasilja, kao i licu koje je povezano sa članovima organizovanih kriminalnih grupa iz Beograda. Prema obavještajnim podacima sumnja se da je aktivnostima Uprava policije spriječeno izvršenje teškog krivičnog djela, gdje se u ovoj fazi preduzimaju dalje mjere i radnje sa ciljem identifikacije povezanih osoba, koje su osumnjičenom pružala logističku podršku prilikom dolaska i boravka na području Crne Gore – Nikšića”, istakli su iz UP.

U međuvremenu, kako dodaju, osumnjičeni S. B. je uhapšen u Austriji i u narednom periodu slijedi postupanje organa za sprovođenje zakona – ministastva pravde Crne Gore, Republike Srbije i Austrije.

” Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti multisektorsku i međuagencijsku saradnju, kroz zajedničko djelovanje organa obavještajno bezbjednosnog sektora, sa ciljem neutralisanja djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i dodatno intezivirati aktivnosti na unapređenju bezbjednosnog ambijenta i sigurnosti građana”, poručili su iz UP.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.