Rajzing Rajnke: Izbor VDT-a u punom mandatu stvoriće uslove za intenzivniju borbu protiv kriminala

Rajzing Rajnke: Izbor VDT-a u punom mandatu stvoriće uslove za intenzivniju borbu protiv kriminala

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori uvažava planirani strateški pristup reformi državnotužilačke organizacije vrhovnog državnog tužioca (VDT) Milorada Markovića, saopštila je ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke.

Marković se danas u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva sastao sa Rajzing Rajnke.

- Izbor vrhovnog državnog tužioca u punom mandatu stvoriće uslove za intenzivniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i obezbjeđivanje vladavine prava, samim tim i povećanje povjerenja građana u rad Državnog tužilaštva, kazala je ambasadorka Rajnke, saopšteno je iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Navodi se da Marković je upoznao ambasadorku Rajnke sa prioritetima u radu u narednom periodu i tom prilikom istakao važnost rješavanja pitanja nedostajućeg broja državnih tužilaca, ali i administrativnog osoblja u tužilaštvima na svim nivoima.

Iz tužilaštva su naveli da Marković je upoznao ambasadorku sa konkretnim koracima koje je preduzeo kako bi se obezbijedili svi preduslovi za preseljenje Specijalnog državnog tužilaštva u prostorije stare zgrade Vlade i istovremeno istakao činjenicu da se i druga tužilaštva “suočavaju sa problemom neadekvatnog prostora, kao i obezbjeđenja”.

- Nedovoljan iznos bužeta koji je opredijeljen za Državno tužilaštvo je takođe jedan od problema koji ćemo nastojati da prevaziđemo, kako bi se obezbijedili svi preduslovi za nesmetan i efikasan institucionalni rad, ocijenio je Marković.

Ambasada SAD-a će posredstvom Biroa Stejt Dipartmenta za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (INL) nastaviti da Državnom tužilaštvu pruža logističku, eksperstku i tehničku pomoć za unapređenja rada u različitim segmentima, zaključeno je tokom sastanka

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.