Teretni brod potonuo južno od Istanbula, šest osoba nestalo
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Teretni brod potonuo južno od Istanbula, šest osoba nestalo

Teretni brod potonuo je jutros u Mramornom moru, južno od Istanbula, sa šest mornara koji se vode kao nestali, saopštile su turske vlasti.

Teretni brod dužine 69 metara, koji je prevozio suvu robu, poslao je signal za pomoć nešto poslije 6.30 po lokalnom vremenu, dok se nalazio kod obale ostrva Imrali, udaljenog oko 50 kilometara od južne obale Istanbula, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja.

Prema navodima vlasti, signal sa broda pod turskom zastavom prestao je da se emituje u 7:12.

Tri čamca turske obalske straže poslata su u to područje, ali nisu mogli da lociraju brod, navodi se u saopštenju i dodaje da je u blizini pronađen prazan čamac za spašavanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.